Tibetanska knjiga snova i sanjanja

Tibetanska knjiga snova i sanjanja - Wangyal Rinpoche, Tenzin | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Wangyal Rinpoche, Tenzin
DIMENZIJA
5,5 MB
NAZIV DATOTEKE
Tibetanska knjiga snova i sanjanja.pdf
ISBN
1212557710864

OPIS

Trećinu života provedemo spavajući. Svaki nam dan završava isto. Zatvaramo oči i nestajemo u tami. Činimo to bez straha, premda nestaje sve ono što poznajemo kao ja. Nakon kratkotrajnog razdoblja pojavljuju se slike, a s njima i naš osjećaj samosvijesti. Ponovno postojimo u prividno ograničenom svjetlu sna. Svake noći sudjelujemo u tim najdubljim misterijima, krečući se od jedne iskustvene dimenzije do druge, gubeći osjećaj o sebi i ponovno se pronalazeći, a ipak sve to uzimamo zdravo za gotovo. Budimo se ujutro i nastavljamo stvaran život, ali u određenom smislu još uvijek spavamo i sanjamo. Glavna tema ove knjige je njegovanje veće budnosti tijekom svakodnevnog životnog trenutka. Najbolje je shvatiti je kao praktični priručnik, vodič kroz yoge bon-budustičkih tradicija Tibeta koje koriste snove za postizanje oslobođenja od običnog života i koje iste koriste za buđenje iz neznanja. Potpunim razvitkom ove sposobnosti otkrit ćemo da nam je život u budnom stanju i u snu lakši, ugodniji i zahvalniji. Također ćemo se pripremiti za postizanje oslobođenja u prijelaznom stanju nakon smrti.

stoljeću prvi put zabilježena, ali se smatra da je nastala mnogo ranije. Dugo se prenosila usmenim putem i zato je mnogo toga izmijenjeno i prepravljeno tijekom ... Skip to content.

Evans-Venca. Prevod je sa tibetanskog izvornika, koji pripada tradiciji Mahajana budizma, a Tibetanci su ga oduvek koristili kao ritualni ... TIBETANSKA KNJIGA MRTVIH V.

POVEZANE KNJIGE