Bal u operi

Bal u operi - Haslinger, Josef | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Haslinger, Josef
DIMENZIJA
9,46 MB
NAZIV DATOTEKE
Bal u operi.pdf
ISBN
6232191349737

OPIS

Za vrijeme televizijskog prijenosa najspektakularnije i najglamuroznije europske priredbe, bečkog Bala u operi, izveden je teroristički napad otrovnim plinom. Politička, ekonomska i estradna europska elita, tisuće ljudi koji borave u zgradi Opere umiru pred očima milijuna gledatelja. Redatelj TV-prijenosa koji je u Operi izgubio sina u svojoj privatnoj istrazi o kojoj snima i dokumentarac traži krivce za napad, ljude koji su mu uništili život. Josef Haslinger napisao je briljantan triler o terorizmu, realityju, politici. Bal u operi napeti je roman o svijetu u kojem je terorizam glavna prijetnja, a ono čega nema na malom ekranu zapravo i ne postoji. Ovaj triler istovremeno je i velika osobna drama oca koji je izgubio sina, ali prije svega to je roman koji do krajnjih granica dovodi pitanja o nama danas i ovdje. Bal u operi čita se bez daha, a kada se zna da je pisan šest godina prije 11. rujna onda zvuči kao prokleto proročanstvo svijeta dvadeset i prvog stoljeća.

bal u Bečkoj državnoj operi "Opernball" , koji nazivaju i Bal republike, održan je u četvrtak navečer u toj opernoj kući u Beču koja je za jednu noć ukrašena bogatim cvjetnim aranžmanima s oko 50 tisuća karanfila i ruža. Bečki bal balova tradicionalno okuplja austrijski državni vrh, uglednike iz političkog, gospodarskog i kulturnog života Austrije i njihove goste iz inozemstva. Od raskošnog bala u Bečkoj državnoj operi organizatori očekuju zaradu od oko 1,1 milijun eura.

Studirao je filozofiju, teatrologiju i germanistiku u Beču. U godini 2003. na balu u bečkoj Operi ostvaren je prihod od 1,157 milijuna eura.

POVEZANE KNJIGE