Od seksa do vječnosti

Od seksa do vječnosti - Jelinek, Žuži | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Jelinek, Žuži
DIMENZIJA
5,34 MB
NAZIV DATOTEKE
Od seksa do vječnosti.pdf
ISBN
1632452763524

OPIS

Mogu samo zamišljati kakav je to bio Zagreb u kojem Miljenko Stančić, Josip Broz Tito ili Miroslav Krleža dolaze na Jelačić plac u šnajderaj Žuži Jelinek.U zraku se, zasigurno, osjećalo olakšanje zbog prebrođenih predratnih sukoba na ljevici. Tito je iz te drame izišao kao pobjednik, jer je osvojio vlast, a i Krleža je pobijedio jer su svi, pa i Tito, znali da ima pravo. Krleža je već održao govor na Kongresu književnika, Stančić i Vaništa pokazali su na izložbi u MUO 1952. svoju novu estetiku, a Tito se upravo trudio balansirati između srpskih generala i nestrpljivih liberala koji su svake večeri hodočastili na Zrinjevac po svoj primjerak biltena američke ambasade, nadajući se kako će u njemu pronaći vijest da je komunizam, napokon, pao. Svi ti veliki protagonisti hrvatske i zagrebačke kulturne i političke scene defilirali su kroz šnajderaj Jelinek. Vjerojatno ne samo zato da bi razglabali o tome kako čarobne ruke vrhunske krojačke mogu istaknuti Melitinu aristokratsku figuru, naglasiti Belin ekshibicionizam ili sakriti Jovankine viškove…

Na predstavljanju se nije zijevalo, jer upravo autorica opisuje u jednom tekstu "zijevanje kao erotski zov". Popularna krojačica, modna stilistica, kolumnistica i savjetnica za pitanja seksa i muško-ženskih odnosa, Žuži Jelinek, predstavila je svoju sedmu knjigu znakovitog naziva ''Od seksa do vječnosti''. Žuži Jelinek (pravo ime Zsuzsanna Ferber) (Budimpešta, Kraljevina Mađarska, 17. srpnja 1920.

Pronađite najbolje cijene uz najveći izbor! Brza dostava! Od seksa do vječnosti. Request This.

POVEZANE KNJIGE