Zabavljač

Zabavljač - Štefančić, Vlado | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Štefančić, Vlado
DIMENZIJA
10,50 MB
NAZIV DATOTEKE
Zabavljač.pdf
ISBN
7914246073554

OPIS

Ispričavam se na smetnji, ali htio bih vas zamoliti, upozoriti, ako ste slučajno dobili ovu knjigu, ili je ne daj Bože kupili, još uvijek je možete vratiti ili, ako ste baš dobrica, staviti je lijepo na policu, uvez je prilično dekorativan. A počelo je, zapravo, sasvim bezazleno. Ovo sam ljeto odlučio ostati u Zagrebu. Zagreb ljeti… Divota. Nema prometa, ljudi… Zrinjevac, bazen… Spavaš dokle hoćeš. A, je! Staračko buđenje već negdje oko šest sati. Obećao sam napraviti reda i tu nekakvu inventuru. Normalni ljudi to rade na kraju godine, a meni je kraj… sedamdeset pete. Tijekom dva stoljeća nakupila se oko mene impozantna gomila papira, knjiga, tekstova, skečeva, scenarija, nota, fotografija i tome pripadajuća prašina. Nagovorili su me da usput napravim popis, možda i kompjuterski zapis. Zašto ne? Ili, recimo, neku biografiju. Eto, sad ti je prilika… Ha, ne misle valjda – posljednja. Prihvatio sam to, prihvatio i tu sam se gadno zeznuo. Danima buljim u prazan papir. Ne ide… Onda nešto malo krene, skiciram nekoliko, činilo mi se, efektnih početaka. Da, i onda, drugi dan, s gnušanjem sve poderem. Falš! Neka šarena laža u kojoj ja ispadam bolji, pametniji, duhovitiji nego što jesam. Mislim si, ako već pišem, a radije bih pričao, onda bi to trebala biti jednostavno istina, istina i samo istina. Kao ono na sudu… Popabirčena zrnca i skice za životopisni slikopis glumca, pjevača, plesača, redatelja, direktora, audio glasa, TV lica s tisuća špica. Vlado Štefančić, glumac i redatelj, autor je gotovo 200 kazališnih predstava, 10 000 radio emisija i 2 000 TV emisija. Kao direktor Komedije potiče i realizira prve hrvatske mjuzikle Jalta, Jalta, Dundo Maroje 72, O’ Kaj, prve domaće rock opere Gubec-beg, Grička vještica i mnoge strane od Čovjeka iz Manche, Jadnika i Guslača na krovu sedamdesetih, pa sve do nagrađivanih Isus Krist Superstar i Kosa u novom tisućljeću. Osniva i vodi Zagrebačke ljetne večeri na Šalati. Inicijator je prvih dočeka Nove godine na Trgu bana Jelačića, koje režira i nastupa kao voditelj. Idejni je autor Kazališta na vodi Jarunfest, redatelj prvih predstava na jezeru Noć u Veneciji, Isus Krist Superstar i Kosa Autor, redatelj i voditelj je večernjih revija na Zrinjevcu pod nazivom: Elegantni šarmantni Zagreb. Autor je i redatelj značajnog događanja Advent u srcu Zagreba. Dio je to projekata koji promoviraju Zagreb kao značajnu srednjoeuropsku kulturnu metropolu. Raskošna monografija u boji o svestranom i nadarenom umjetniku, jedinstvenoj pojavi našeg kazališnog, radijskog, televizijskog i kulturnog kruga.

Pošalji putem Messengera. Pošalji putem Messengera.

Pogledajte Uvjete upotrebe za detalje. Zaštita privatnosti ... hr Orfej, prekrasan tip, divan u društvu, veliki zabavljač, veliki pjevač, izgubi svoju ljubav, pomoću šarma uđe u podzemlje, jedina osoba koja je uspjela doći u podzemlje na taj način, šarmira bogove podzemlja, puštaju njegovu ljepoticu pod uvjetom da je ne pogleda dok ne izađu. Bio je zabavljač, showman, prijatelj.

POVEZANE KNJIGE