Poštarska i druge bajke

Poštarska i druge bajke - Čapek, Karel | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Čapek, Karel
DIMENZIJA
6,96 MB
NAZIV DATOTEKE
Poštarska i druge bajke.pdf
ISBN
9351261540765

OPIS

Poštar Kolbaba naišao je na neadresirano pismo u kojem vozač Francek prosi ruku gospođice Marice. Kolbaba je odlučio pod svaku cijenu pronaći gospođicu Maricu. Njegovo traganje trajalo je godinu i jedan dan ali nije mogao uručiti pismo onoj pravoj gospođici Marici. Upoznao je mnogo toga: vidio je sela i gradove, polja i šume, izlazak i zalazak sunca, povratak ševa i dolazak proljeća. I dok je sjedio i tugovao sam nad sobom, cestom je nadolazio neki automobil… Karel Čapek, rođen 1890., najistaknutiji je češki književnik između dva svjetska rata. Školovao se u Brnu, Pragu, Berlinu i Parizu. Bio je doktor filozofije, novinar i pisac. Pisao je za odrasle (znanstvena fantastika), ali njegove bajke za djecu pronijele su mu slavu diljem svijeta. Prevedene su na mnogo jezika, a na hrvatski ih je nanovo preveo naš vrsni prevoditelj Predrag Jirsak.

Upoznao je mnogo toga: vidio je sela i gradove, polja i šume, izlazak i zalazak sunca, povratak ševa i dolazak ... POŠTARSKA BAJKA (Karel Čapek) - Bajke i priče za djecu Našemu gospodinu Kolbabi, po zvanju poštaru i listonoši, nekako je dosadio njegov poštarski zanat koliko se samo jedan listonoša nahoda, natrči, najuri, naleti, nagazi i nabježi, a iz dana u dan mora (ISBN:9789531952798) Back Početna Knjige za djecu i mlade; Lektira Poštarska i druge bajke. Previous product.

codine, objavljenog joŠ za Života slavne braĆe, s naslovom devet bajki karela Ćapeka i joŠ jedna josefa ... Poštar Kolbaba naišao je na neadresirano pismo u kojem vozač Francek prosi ruku gospođice Marice. Kolbaba je odlučio pod svaku cijenu pronaći gospođicu Maricu.

POVEZANE KNJIGE