Pričaj mi o njoj

Pričaj mi o njoj - Baretić,Renato | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Baretić,Renato
DIMENZIJA
6,56 MB
NAZIV DATOTEKE
Pričaj mi o njoj.pdf
ISBN
3990034908690

OPIS

Premda potpuno drukčiji od peterostruko ovjenčanog Osmog povjerenika, i ovaj nam roman predstavlja Renata Baretića kao majstora jezika – posebice dijalekata – dijaloga i lapidarnog, diskretnog pripovijedanja priče u kojoj će mnogi čitatelj dobiti priliku za prepoznavanje i zamišljanje svoje tajne, totalno drukčije od drugih.Samo jedan nesmotreni (ali i neizbježni!) korak na sudskom hodniku bit će dovoljan da odvjetnika Tomu, supruga nestale ratne heroine, i novinarku Anitu uvuče u vrtlog zabranjene privlačnosti, u ljubljenja i gubljenja; u ljubavni trokut udvoje. Svoj život u skrivanju, u vrijeme redukcija struje i zračnih uzbuna u Splitu, Dalmaciji i Hrvatskoj ra(t)nih devedesetih, kao da nam pripovijedaju sami junaci, razgovarajući između poljubaca i prepirki, užitaka i užasâ. Izmaštavši još jednu priču stvarniju od života, Baretić se opet (a sve kao da neće) poigrava čitateljevim emocijama, stavovima i predrasudama, tjerajući ga na sve brže putovanje prema posljednjoj st(r)anici, nakon koje… Renato Baretić rođen je 1963. u Zagrebu, gdje nešto kasnije takorekuć diplomira komparativnu književnost i fonetiku. Od 1983. radi kao novinar u brojnim listovima, najviše u Slobodnoj Dalmaciji i njenim izdanjima. Objavio je zbirke pjesama Riječi iz džepova (1998.) i Kome ćemo slati razglednice (2005.), izbor iz TV-kolumni Kadrovi kadra (2005.), te roman Osmi povjerenik (2003.), za koji je 2004. primio pet nacionalnih književnih nagrada. Uz Ivicu Ivaniševića i Antu Tomića, koscenarist je TV-serije Novo doba i igranog filma Što je muškarac bez brkova. S njima dvojicom i drugim autorima sudjelovao je u nizu kolektivnih književnih i publicističkih projekata. U cijelosti ili u fragmentima, književna su mu djela prevedena na makedonski, slovenski, njemački, engleski i ukrajinski jezik, a Osmi povjerenik doživio je i dramatizaciju na sceni HNK Split. Renato Baretić živi i radi u Splitu, gdje je muž Maji i otac Katarini i Jakovu. e-mail: [email protected]

Samo jedan nesmotreni, ali i neizbježni korak na hodniku suda bit će dovoljan da odvjetnika Tomu, supruga nestale ratne heroine, i novinarku Anitu uvuče u vrtlog zabranjene privlačnosti, u ljubljenja i gubljenja; u »ljubavni trokut udvoje«. Pričaj mi o njoj Donosimo ulomak drugog romana zagrebačko-splitskog novinara, književnika i scenarista čiji je prvi roman Osmi povjerenik "pokupio" pet nacionalnih književnih nagrada i koji uskoro izlazi u izdanju zagrebačkog AGM-a Blog. Feb.

How to work from home: The ultimate WFH guide; Feb. 10, 2021.

POVEZANE KNJIGE