Lavlji med

Lavlji med - Grossman, David | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Grossman, David
DIMENZIJA
8,52 MB
NAZIV DATOTEKE
Lavlji med.pdf
ISBN
4806485078555

OPIS

Izraelski pisac David Grossman odabrao je biblijsku priču o Samsonu i Dalili kojoj ga nije, kao autore filmskih spektakala o toj temi, privukla dramatična radnja i herojska djela dugokosog junaka, nego naprotiv, vrlo ljudska sudbina osamljenog i izgubljenog čovjeka koji se krije iza Samsonove grube vanjštine. Malo ima biblijskih priča s toliko drame i akcije, vatrometa naracije i nepatvorene emocije kao što je priča o Samsonu: borio se s lavom, spavao s mnogim ženama i volio samo jednu, a na kraju su ga sve izdale, od majke do Dalile, te naposljetku sam sebi oduzeo život pri čemu je sa sobom u smrt poveo i tri tisuće Filistejaca. A opet, iza divlje impulzivnosti, kaosa i buke, razabire se životna priča pojedinca koja nije ništa drugo nego mučno putovanje osamljene i nemirne duše kojoj nijedno mjesto u svijetu nije bilo dom i kojoj je i vlastito tijelo bilo tek okrutno mjesto izbjeglištva. Za mene je ovo točka u kojoj se mit – uz sve svoje veličanstvene slike i pustolovine veće od života – tiho uvlači u svakodnenu egzistenciju svakog od nas, u naše najprivatnije tenutke i duboko zakopane tajne.– iz uvoda u Lavlji medDavid Grossman vodeći je izraelski pisac čije su knjige prevedene na 25 jezika. Autor je šest međunarodno priznatih romana i niza dječjih knjiga. Grossman je dobitnik brojnih nagrada među kojima i francuske Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres. Živi sa suprugom i djecom u predgrađu Jeruzalema.

Naziv Leontodon dolazi od grčkog leon ... Lavlji med: mit o Samsonu,David Grossman ,Izvrsno očuvano. Lavlji med : Mit o Samsonu Grossman David Smješten u malom izraelskom gradu, roman "A Horse Walks Into a Bar" ("Konj uđe u bar") odvija se tijekom završnog nastupa stand-up komičara Dovaleha Greensteina.Zabavljajući publiku vulgarnim i agresivnim šalama, Greensteinova se odbojna predstava počinje raspadati kad ispriča priču s kojom živi godinama: sudbinski i jezovit izbor koji je ... Lavlji rep Latinski naziv: Leonotis leonurus Drugi nazivi: lavlje uho, divlja trava Lavlji rep je biljka iz porodice Lamiaceae (mente) i autohtona je u Južnoj Africi gdje raste kao širokolisni zimzeleni grm. Poznat je zbog svog ljekovitog i psiho-aktivnog djelovanja, a glavni psiho-aktivni spoj je leonurin.

Read 95 reviews from the world's largest community for readers. Izraelski pisac David Grossman je za svjetsku biblioteku... Lavlji med Mit o Samsonu David Grosman Prevela s hebrejskog Ana Šomlo Godina izdanja: 2006.

POVEZANE KNJIGE