Kako prevoditi: Teoremi za prevođenje

Kako prevoditi: Teoremi za prevođenje - Ladmiral, Jean Rene | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Ladmiral, Jean Rene
DIMENZIJA
12,15 MB
NAZIV DATOTEKE
Kako prevoditi: Teoremi za prevođenje.pdf
ISBN
2667700633569

OPIS

Ponovljeno izdanje jedne knjige dobra je prilika da pobliže odredimo situaciju u kojoj se nalazimo, smatram da nam je to čak na neki način i obaveza. Prvo izdanje ove knjige izašlo je prije 15 godina. U to vrijeme bio je to jedan od rijetkih radova koji su govorili o teoriji prevođenja – nakon onih koje su objavili pokojni Georges Mounin, Alfred Malblanc, Jean-Paul Vi-nay i Jean Darbelnet, Henri Meschonnic, pa čak i jedan esejist poput Valeryja Larbauda…, da spomenem samo tekstove na francuskom jeziku. Otada je postignut određen napredak na tom području, što omogućuje da se perspektive malo premjeste na druge horizonte, ali i zahtijeva stanovita prevrednovanja. Stoga nam se postavlja pitanje je li ova naša knjiga zadržala istu aktualnost ili je možda već zastarjela. U svakom slučaju, ovo je prilika da odredimo kakvo značenje.

Sve što vam je potrebno od alata su pristup Internetu i vaš omiljeni Internet pretraživač ili browser. Razgovor s Radmilom Šobačić, prevoditeljicom i sudskim tumačem za francuski i talijanski jezik Radmila Šobačić (33) diplomirala je francuski jezik PREVOĐENJE Istražili smo koliko zarađuju prevoditelji: od 5000 kn do 5000 eura! Mašinsko prevođenje (MT - Machine translation) Ako i prevodilački alati i mašinsko prevođenje koriste mašinu, tj. kompjuter za prevođenje, u čemu je onda razlika? Zapravo, razlika je velika.

... Stavite ili uklonite kvačicu za opciju "Ponudi prijevod stranica koje nisu na jeziku koji čitam".

POVEZANE KNJIGE