Život prije života

Život prije života - Tucker, Jim B. | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Tucker, Jim B.
DIMENZIJA
10,3 MB
NAZIV DATOTEKE
Život prije života.pdf
ISBN
5787565524618

OPIS

Znanstveno istraživanje sjećanja djece na prošle živote. Već četrdeset godina, liječnici Medicinskog centra u sklopu Sveučilišta Virginije, u Sjedinjenim Američkim Državama, vode istraživanje koje se bavi analizom izjava djece koja tvrde da se sjećaju prošlih života. Doktor Ian Stevenson, utemeljitelj istraživanja, oduvijek je pisao za znanstvenu publiku. Doktor Jim B. Tucker, dječji psihijatar, koji trenutačno vodi ovo istraživanje, dijeli svoja otkrića s običnim čitateljem. Život prije života ključno je djelo, jedno od onih koje ima moć da potakne na razmišljanje i potpuno promijeni naše shvaćanje života i smrti. Istražitelji su proučili više od 2500 slučajeva, i njihova su temeljita istraživanja stvorila upečatljivu količinu znanstvenog materijala. The Journal of the American Medical Association (Dnevnik Američkog udruženja medicinskih djelatnika) objavio je ogled o jednom od znanstvenih djela doktora Stevensona u kojem piše da je on, kad je riječ o reinkarnaciji, uz mnogo truda i objektivnosti prikupio niz slučajeva koji obiluju pojedinostima … koje je teško protumačiti na bilo koji drugi način. Život prije života istražuje različite karakteristike ovoga raširenog fenomena i pri tom opisuje slučajeve koji ga ilustriraju. Upoznajemo dječaka iz Michigana, rođenog s tri madeža koji se poklapaju s ranama na tijelu njegova pokojnog brata, i koji navodi pojedinosti iz bratova života; srećemo dječaka iz Turske koji iznosi precizne podatke o životu čovjeka koji je živio osamsto kilometara dalje od njegova mjesta, a umro pedeset godina prije dječakova rođenja; tu je i djevojčica sa Sri Lanke koja je prepoznala članove obitelji njoj nepoznata pokojnika. Doktor Tucker predočava ovu građu vrlo znanstveno i izravno. Pritom razmatra najbolji put za tumačenje dokaza, da bi onda prepustio čitatelju donošenje zaključka – koji će za mnoge biti pravo otkriće. Jim B. Tucker je liječnik, dječji psihijatar na Sveučilištu Virginije, gdje se – na Odsjeku za istraživanje osobnosti – bavi proučavanjem dječjih iskaza vezanih uz njihova sjećanja na prošli život. Uz to, obnaša funkciju ravnatelja Psihijatrijske klinike za dijete i obitelj.

Tada sam si rekla da ako se zaruči za tu djevojku, da ću ga onda preboljeti ... Zdravka Kapetanović iz 'Života na vagi' na Instagramu se hvali svojom novom linijom.Naime, Zdrave je u showu skinula 39,5 % tjelesne mase, odnosno, 48,6 kilograma te tako postala najbolja nefinalistica pete sezone i ponijela kući nagradu od 50 tisuća kuna, a njezina transformacija itekako se vidi na fotografijama. Misteriozni oblici života u dubinama Antarktika ... pronašli su gromadu na morskom dnu u kojoj živi nekoliko vrsta koje možda nikada prije nismo vidjeli, piše Science Alert.

Najveće filozofsko pitanje o život jest njegov smisao. Problem života je najčešće povezan s osnovnim pitanjem filozofije o primarnosti duha ... Način kako provodite sate prije odlaska u krevet odražava vrijednost koju pridajete najvažnijim stvarima u životu.

POVEZANE KNJIGE