Elementarni oblici religijskog života

Elementarni oblici religijskog života - Durkheim, Emile | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Durkheim, Emile
DIMENZIJA
5,66 MB
NAZIV DATOTEKE
Elementarni oblici religijskog života.pdf
ISBN
1177366740579

OPIS

Radi se o jednom od klasičnih djela Émilea Durkheima… u kojem se pozabavio najtrajnijim, i svakako najizazovnijim, oblikom društvene svijesti – religijom. U ovom djelu je Durkheim temeljito razradio svoje poimanje o religiji kao društvu projiciranom u zvijezde, odnosno obogotvorenom društvu. Služeći se radovima antropologa i etnografskim izvještajima svog vremena, Durkheim je rekonstruirao primitivne oblike religijske svijesti, u prvom redu totemizam, kako bi objasnio usku povezanost između društva i religije, odnosno tipa društva i tipa religije… U religiji, piše Durkheim, ima nešto vječno čemu je suđeno da nadživi sve pojedinačne simbole u koje se religijska misao redom zaodijevala. Ali to što će preživjeti, ne mora nalikovati ni na što poznato iz povijesti religijskih vjerovanja…

Podeli: Click to share on Twitter (Opens in new window) Click to share on Facebook (Opens in new window) 474 stranica Tvrdi uvez. Cijena poziva obračunava se sukladno cjeniku: Fiksna mreža: 0,12kn/min elementarni oblici religijskog Života emile durkheim.

godine i od tada do danas doživjela je nekih šest izdanja. ELEMENTARNI OBLICI RELIGIJSKOG ŽIVOTA (Polovne i antikvarne knjige) Emil DIRKEM(autor) . Izdavač: Prosveta - Beograd Stanje: veoma dobro.

POVEZANE KNJIGE