Istina o povijesti

Istina o povijesti PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
DIMENZIJA
10,84 MB
NAZIV DATOTEKE
Istina o povijesti.pdf
ISBN
5088031819567

OPIS

Kako je čovjek naučio uspravno hodati? Jesu li se gladijatori uistinu borili do smrti? Je li Shakespeare bio povjesničar ili pisac? Znamo li prave uzroke renesanse? Tko je doista otkrio Ameriku, a tko izumio žarulju? Je li kralj Artur samo lik iz legende?Povijest nije ništa drugo nego tumačenje događaja koji su se uglavnom prenosili usmenim putem. Kao i sve priče, kad ih se mnogo puta prepriča, tako se i one o povijesnim događajima mijenjaju ili zbog pristranosti ili manjkavog znanja pripovjedača. Tako se neprovjerene vijesti mogu uzdići na razinu istine, a činjenice spustiti do pretpostavki. Osim toga, samo dio onoga što se doista dogodilo nalazi svoje mjesto u povijesnim knjigama. O tome što treba zapisati dugo se raspravlja. Povijesni zapisi koje čitamo često se ne temelje na činjenicama, nego na nizu nečijih prosudbi. “Povijest se sastoji od mnogih isprepletenih ulica, tajnovitih hodnika i izlaza” zapisao je pjesnik T. S. EliotIstina o povijesti dublje prodire u taj mračni labirint i iznosi neka pitanja na blještavu svjetlost dana.

veljače 2016. u 14:04 Sedlarov će dokumentarac, sigurno je, promijeniti gledanje na hrvatsku povijest pa se upravo na zagrebačkoj premijeri očekuje prava bura reakcija, ali i emocija. Dobrodošli na Balkan UFO kanal.Donacije:paypal.me/BalkanUFOkanalhttps://www.facebook.com/BalkanUFO/Anunnaki: Najveća tajna u povijesti čovječanstva.ANUNNAKI:... Istina o povijesti, enciklopedija, povijest, historija, Novo Sarajevo, 35,90 KM, stručna literatura - kako novi dokazi mijenjaju priču o prošlosti,,, TITO - Istina povijesti, Kumrovec.

godine, kad je njegovu grobnicu u Dolini kraljeva kraj Luksora otkrio engleski egiptolog Howard Carter, Tutankhamon ne prestaje golicati našu znatiželju. Prije godinu dana, o 20. obljetnici smrti predsjednika Tuđmana, napisao sam kratki tekst u kojem sam kazao ono što mi se čini najbitnijim u određivanju njegove uloge u hrvatskoj povijesti ili još preciznije u uspostavi samostalne Hrvatske.

POVEZANE KNJIGE