Politički islam

Politički islam - Kulenović, Tarik | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Kulenović, Tarik
DIMENZIJA
3,18 MB
NAZIV DATOTEKE
Politički islam.pdf
ISBN
1616337464863

OPIS

Osnovni pojmovi, autori i skupine jednog modernog političkog pokreta. Djelo ‘Politički islam’ daje sažet, ali posve temeljit i svrhovit prikaz nastanka, te potom razvoja političkih strujanja, pokreta, ideja, nazora, shvaćanja, nastupa i realiziranja muslimanskih i islamskih, eminentno političkih, a to, u bitnome, znači ideoloških projekata u kojima se islam sagledava, crpi, tumači, elaborira, kontekstualizira… kao jedan snažni simbolički, vjerski i društveni resurs, te se, potom, kao pokret nastoji realizirati kao jasno definirana politička svrha, kao politička ideja ili skup političkih ideja, kao politička platforma i ideologija u širokim vremenskim i geografskim prostranstvima muslimanske savremenosti i modernosti (…) Smatramo da je izvanredan jezik i vlastitim darom i erudicijom izgrađeni pojmovni instrumentarij ovog djela Tarika Kulenovića ona najprisutnija i najefikasnija prva činjenica kojom je autor uspio pratiti, opisati, analizirati, sintetizirati, suočiti, kontrastirati i, napokon, ocijeniti jednu kompliciranu pojavu savremenog doba u životu muslimanskih društava, ali i u životu Zapada, (na)zvanu – islamizmom. akademik prof. dr. Enes Karić

s., i ashaba iz Meke u Medinu i uspostave prve ... U Bosni i Hercegovini je osnovana prva Think Tank organizacija sa sjedištem na Fakultetu političkih nauka- Univerziteta u Sarajevu. Osnivač organizacije je Udruženje politologa Bosne i Hercegovine, a u okviru projekta „New world 2015- 2025", kojim je planiran razvoj ureda za strateška istraživanja. "politiČki islam i moguĆnosti demokratizacije arapskog svijeta: sluČaj egipta." Polemos XIII, br.

Nakon sastanka kabineta, ministar unutrašnjih poslova Karl Nehammer, ministrica pravosuđa Alma Zadić i ministrica integracija Susanne Raab objavili su paket antiterorističkih mjera mjesec dana nakon ... Kupite knjigu Politički Islam autora: Tarik Kulenović u nakladi V.B.Z.. Osnovni pojmovi, autori i skupine jednog modernog političkog pokreta.

POVEZANE KNJIGE