Govor rijeke

Govor rijeke - Vidas Pokupec, Mirjana | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Vidas Pokupec, Mirjana
DIMENZIJA
9,71 MB
NAZIV DATOTEKE
Govor rijeke.pdf
ISBN
5130561473189

OPIS

Poetska potraga za jedinstvom ideja i izrečenog. Mirjana je u ovoj zbirci poezije koja sadrži stihove nastale u proteklih 45 godina opisala svoju potragu za onim vječnim neizrecivim – potragu za jedinstvom s istinom, za jedinstvom s Bogom, za jedinstvom ideja i izrečenog! Bez obzira na to što se neki stihovi osvrću i na svakodnevne teme, u njima se osjeća njezina kontinuirana potreba za istraživanjem svog unutarnjeg svijeta. Svojim pomalo hermetičnim jezikom, ona nas nježno zavodi i postepeno uvodi u očaravajući svijet otkrivanja finih niti smisla kojima je protkana stvarnost. Mirjana Vidas Pokupec rođena je 31. siječnja 1949 godine u Zagrebu. Rano djetinjstvo provdi u Fužinama, Gorski kotar gdje završava i osnovnu školu. Srednju školu završava u Zagrebu. Od najranije mladosti pokazuje veliki interes za literarno stvaralaštvo, te piše poeziju i prozu. Do sada su joj radovi objavljeni u Poletu, Plavom vijesniku, Poeziji, Večernjem listu i Mladosti ali i u zajedničkim zbirkama sa drugim pjesnicima. Imala je brojne nastupe na kojim je bila nagrađivana za svoj rad. Ovo joj je prva zbirka pjesama.

Mirjana je u ovoj zbirci poezije koja sadrži stihove nastale u proteklih 45 godina opisala svoju potragu za onim vječnim neizrecivim - potragu za ... Govor u dolini rijeke Fojnice. Hrvatski dijalektološki zbornik, (13), 1-183.

minuti vratnicu je pogodio i napadač Rijeke Yateke, a u 90. minuti gosti su dobili novi kazneni udarac.

POVEZANE KNJIGE