Psalmi u životu čovjeka

Psalmi u životu čovjeka - Premužić-Lampič, Mira | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Premužić-Lampič, Mira
DIMENZIJA
4,22 MB
NAZIV DATOTEKE
Psalmi u životu čovjeka.pdf
ISBN
7142451622772

OPIS

Sadržaji psalama i njihova poruka Knjiga psalama je jedna od 46 knjiga Starog zavjeta. I Židovi i kršćani je drže svetom knjigom, jer su je pisali ljudi nadahnuti Bogom. Psalmi su nastali u židovskom narodu u vremenu između 1300. i 200. godine prije Krista. Najveći broj psalama pripisuje se kralju Davidu kao autoru, a ostali (ukupno do 150) drugim, što poznatim, što nepoznatim autorima. Zanimljivosti radi spominjem da se Mojsiju pripisuje autorstvo psalma 90. Zajedničko je međutim svim autorima njihova snažna vjera u jednog Boga. Teme psalama su veliki i vječni Bog, pun ljubavi i milosrđa, s jedne strane, i krhki čovjek izložen brojnim i teškim patnjama tijekom svog kratkotrajnog života, s druge strane. U psalmima se govori i o prirodi, prirodnim katastrofama, ratovima, pobjedama i porazima. U njima je istaknuta i svijest o Božjoj prisutnosti u svakodnevnom životu čovjeka kao i u sudbini naroda. Čitanje psalama je za mnoge vjernike dio svakodnevne molitve. Tijekom čitanja psalama meni se nametnula potreba za tumačenjem sadržaja psalama jer smatram da bi čitanje sadržaja psalma prije čitanja samog psalma moglo biti korisno i drugim čitateljima psalama. To je bio povod da pokušam napisati knjigu sadržaja psalama. U Rijeci, prosinac, 2007. Autorica

... PSALMI U ŽIVOTU ČOVJEKA - mira premužić-lampič (24146) - Psalmi su poseban predmet u studiju teologije. Oni su i predmet specijalizacije i predmet znanstvenog proučavanja bibličara.

Pretraži 119 stranica Meki uvez. Cijena poziva obračunava se sukladno cjeniku: Fiksna mreža: 0,12kn/min Psalmi (he.

POVEZANE KNJIGE