Kaubojske priče

Kaubojske priče - Leonard, Elmore | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Leonard, Elmore
DIMENZIJA
11,9 MB
NAZIV DATOTEKE
Kaubojske priče.pdf
ISBN
4573387786820

OPIS

Kaubojske priče – U 3:10 za Yumu i drge priče s Divljeg zapadaVestern na papiru nikada nije umro – ta, pogledajte samo naše kioske, nakrcane tzv. kaubojskom pulp literaturom koja je ponosno preživjela nestanak Ninje, Hejzija i Luna kralja ponoći. A kaubojci na filmu? Unatoč nemirnom, ali uvijek uzbudljivom jahanju kroz povijest, uvijek su se vraćah čak i onda kada bi ih svi otpisali – bilo da su špageti eksploatacije zamijenile retro domoljublje Johna Waynea, bilo da su novodobne retro revizije nagrizle mit o poštenom revolverašu koji odlazi u zalazak sunca… Poznato je da je Tarantino kao tinejdžer zaluđen pisanjem Elmorea Leonarda ukrao njegov roman The Switch iz knjižare, ne bi li ga uhvatili i kaznili… Puno godina kasnije snimio je Jackie Brown prema Leonardovom romanu Rum-punč. Tarantino je pošteno platio i prava za adaptacije čak pet različitih Elmoreovih romana, a u toj hrpici naslova su njegove tipične priče o lopovluku, gangsterima, prevarantima, lakim ženama i teškim poslovima, pa sve do dobrih starih kaubojaca. Potonje, dakle, Leonard ne samo da je znao pisati, već je na njima i započeo svoju karijeru u svijetu slova, još tamo sredinom 20. stoljeća. Takva je i knjiga koju držite u rukama: prva zbirka legendarnih Leonardovih kaubojskih priča prevedena na hrvatski jezik. Zato, ugasite TV i mobitel, ohladite kompjuter i udobno se zavalite negdje gdje vam neće smetati zvukovi automobila. I krenite na putovanje Divljim zapadom…

42,90 kn. Papirnati tanjuri Western 26,6 cm 8/1.

Ukrasne čačkalice Western 24/1. Kaubojske čizme uvijek su bile omiljeni model trendseterica, a posljednjih nekoliko sezona uvukle su se i u redovite kolekcije poznatih high street brendova. Za sezonu jesen/zima 2019.

POVEZANE KNJIGE