Autoportret s dušom

Autoportret s dušom - Zečević, Divna | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Zečević, Divna
DIMENZIJA
3,53 MB
NAZIV DATOTEKE
Autoportret s dušom.pdf
ISBN
9562436299670

OPIS

Pjesme i fragmenti Pred sam kraj života, ležeći u bolesničkoj postelji, autorica, Divna Zečević, ponudila je za izdavanje knjigu pod radnim naslovom Pjesme i fragmenti – iz dnevnika, čije objelodanjivanje nije, nažalost, doživjela. Smatrala je važnim objavili rukopis, iako se zapravo radi o knjizi sastavljenoj od već objavljene knjige zbirki pjesama i fragmenata, koje je ponešto ispravila, dotjerala, nadopunila: Netremice (Revija, Osijek, 1976.), Pjesme i frag menti (Prosvjeta, Zagreb, 1990.) i Autoportret s dušom (Pro svjeta, Zagreb, 1997.). Nesumnjivo da joj je bilo izuzetno stalo da se knjige objave integralno, u jednoj knjizi, kao svojevrsna nova cjelina. Na taj način stavila ih je u jedan novi odnos kao niz fragmentarnih, poetskih, dnevničkih zapisa koji se sa zanimanjem čitaju, ne samo kao poezija ili poetska proza, već kao intimna, poetska kronologija života i osjećaja jedne žene i u tom smislu ona funkcionira kao nova, još neobjavljena knjiga.

Prsa, ogledalo izgrebane pozlate, Dopustiće da se vidi iznutrica Divna Zečević - Autori - Najveći izbor knjiga, rječnika, priručnika, pravne literature, nautičkih karata - webshop. Dominović online knjižara - Sveučilišna knjižara i antikvarijat Dominović FOTOGRAF S DUŠOM POETE Uz 10.

Radi u zvanju znanstvene savjetnice u Institutu za ... Author of Život kao voda hlapi, Autoportret s dušom, and Poželjne biografije Takvi autoportreti "assistenze" imali su ponekad i biografske oznake u vezi s prikazom slike. Rogier van der Weyden prikazuje sebe kao svetog Luku, gdje slika Bogorodicu.

POVEZANE KNJIGE