Islam pod opsadom

Islam pod opsadom - Ahmed, Akbar S. | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Ahmed, Akbar S.
DIMENZIJA
12,10 MB
NAZIV DATOTEKE
Islam pod opsadom.pdf
ISBN
6362270859705

OPIS

Akbar S. Ahmed, predavac na prestiznim americkim i britanskim univerzitetima, objedinio je svoja predavanja i clanke te, koristeci metodologiju refleksivne antropologije, pokusao definirati korijene i uzroke pogresnog shvatanja Islama s naglaskom na period poslije 11. septembra 2001. godine. Knjiga doseze smisao promijenljivog, komplikovanog i opasnog svijeta. Pokusava objasniti sta je krenulo lose u muslimanskom svijetu, zasto ide lose, i kako treba krenuti naprijed ako covjecanstvo zeli globalnu stabilnost pa cak i harmoniju u buducnosti.

sve je prijavljeno Žena u Slavoniji primila cjepivo protiv korone pa ubrzo preminula u ambulanti: Slučaj se istražuje. Unatoč naporima medicinskog osoblja, nesretna je žena preminula na mjestu. Islam (arabsko الإسلام ,al-Islaam) je monoteistična religija muslimanov, ki verujejo, da se je bog (ar.

Stanovnici Meke nisu smjeli imati nikakav normalan odnos s njima. Nisu smjeli niti kupovati od njih, niti im prodati bilo šta. Napoleon postaje saveznik sultanu i pomaže mu u suzbijanju jedne pobune na teritoriji Srbije, a Francuzi su također prisutni i na teritoriji Bosne, u nekim manjim sukobima, kao npr., pomažući suzbijanje jedne manje pobune u jugoistočnoj Bosni, kada pomažu Hadži-begu Rizvanbegoviću, koji je bio pod opsadom u tvrđavi u Hutovu, blizu ... Stanovnici sirijskog grada Homsa traže intervenciju zapadnih zemalja nakon što su aktivisti saopćili da je ovo područje meta novog napada sigurnosnih snaga predsjednika Bashara al-Assada.U večernjim satima u subotu, građani Šam - Nakon višesedmičnih neprestanih napada, brojnih ofanziva i velikog broja izgubljenih vojnika, Asadov režim je uz pomoć ruske ratne avijacije, iranske revolucionarne garde, Hizbullaha i ostalih regionalnih šiitskih milicija uspio ponovno staviti istočni Halep pod opsadu.

POVEZANE KNJIGE