Možeš biti najsretniji otac

Možeš biti najsretniji otac - Medžid, Abdul Muhammed Hanif | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Medžid, Abdul Muhammed Hanif
DIMENZIJA
12,99 MB
NAZIV DATOTEKE
Možeš biti najsretniji otac.pdf
ISBN
2983271488647

OPIS

Ova se knjiga, između ostalog, bavi i odgovornostima koje pripadaju ocu muslimanu, a to su, npr.: izbor pobožne i posvećene supruge, činjenje dove da i djeca budu pobožna, usvajanje zlatnih principa u odgoju djece, težnja za vitalnim strategijama kod mentalnog razvoja djece, islamsko duhovno unapređenje… Islam nam dolazi kao izvor milosti pomoću koje se čitav naš život može lijepo uskladiti. Islamsko društvo može se jedino oporaviti kada usvojimo istinske islamske vrijednosti u našim životima. Najdragocjeniji kapital svakog društva jesu njegova djeca. Ako se djeca danas igraju u krilima (svojih roditelja), ta ista djeca pokazat će se graditeljima sutrašnjice. Kada se dijete rodi, suočeno je s dvije starije osobe: svojim ocem i majkom. Njegov otac je prvi učitelj. U toj prvoj školi dijete usvaja pravičnost ili zlobu, i karakter…

On će nam biti otac i mi njegova djeca. ...

Tako stvari funkcioniraju u Hollywoodu." Savjet je to žene koja nikada nije otišla dalje od svojega ... I to mu je najsretniji trenutak u životu. Ali istog popodneva, ili sutradan, gorko se pokaje, jer mu se pod nogama rastvori pakao svakodnevice.

POVEZANE KNJIGE