Zarobljenici rata

Zarobljenici rata - Jandrejčić,Tamara | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Jandrejčić,Tamara
DIMENZIJA
8,21 MB
NAZIV DATOTEKE
Zarobljenici rata.pdf
ISBN
9075110957533

OPIS

Na samom je početku ove zbirke priča „Dječak koji se nije htio prati“, za koju je Tamara Jadrejčić 2001. godine dobila prvu nagradu na književnom natječaju Eks&Tra. Potaknuta time, napisala ih je još šest, povezanih istim prostornim i vremenskim okvirom: ratom u Hrvatskoj devedesetih. Tako je nastala knjiga „Zarobljenici rata“. Strah je protagonist svih pripovjedaka Tamare Jadrejčić sabranih u ovoj zbirci, temeljenih uglavnom na istinskim likovima i događajima. Od djeteta koje se boji da se otac neće vratiti s bojišnice, preko vojnika koji se boje, ali ne odustaju od pljačkanja civilne kuće, preko staraca koji se boje da će ostati bez novca sačuvanoga za crne dane, zapravo već prispjele, do žene koja se boji svoga sve nasilnijega zakonitoga peteespeovca kojemu je i supruga postala „ratnička naknada“, samo još jedno tijelo više za silovanje – sve su to ljudi koje nitko nije zarobio u ratu, ali su zarobljeni ratom. Za njih, u njihovim kuhinjama, spavaonicama, kupaonicama, ili čak u zbiljskim proturatnim skloništima, nema nigdje dovoljno sigurna zaklona kamo ne prodiru rat i strah.

Cilj je bio zaposjesti teritorije, pokrasti što se moglo, etnički očistiti i upisat u svoj grundt. Kada su ti američki ratni zarobljenici pušteni i našli se u američkoj vojnoj bolnici u Tokiju ili na američkom mornaričkom brodu koji je krenuo prema San Franciscu, ubrzo su otkrili da je repatrijacija podrazumijevala i beskrajno iscrpljujuće ispitivanje do najsitnijih detalja o tome s kim su bili u zarobljeništvu, kako su se ponašali ... ZAROBLJENICI RATA - tamara jadrejčić (25590) - Na samom je početku ove zbirke priča „Dječak koji se nije htio prati", za koju je Tamara Jadrejčič 2001. godine dobila prvu nagradu na književnom natječaju Eks&Tra.

Prosječna starost im je bila oko 30 godina, čak i manje, a svi su umrli u ... http://www.visokoin.com ratni zarobljenici, pripadnici oružanih postrojba jedne od zaraćenih snaga koji su zarobljeni tijekom vođenja rata, ratnih operacija ili vojne okupacije jednog teritorija.Osim pripadnika voj. postrojba, u r.

POVEZANE KNJIGE