Lijekovi – oblici i primjena

Lijekovi – oblici i primjena - Kalauz, S. | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Kalauz, S.
DIMENZIJA
7,42 MB
NAZIV DATOTEKE
Lijekovi – oblici i primjena.pdf
ISBN
6701496089086

OPIS

Potreba za udžbenikom u kojem će medicinske sestre na jednom mjestu moći dobiti znanja o lijekovima, njihovim oblicima, načinimap rimjene te standardima postupka kod primjene lijekova, postoji već desetljećima. U udžbeniku se mogu naći sadržaji koji se odnose na oblike lijekova, nazivlje, farmakodinamiku i farmakokinetiku, interreakciju lijekova, mjerne jedinice, faktore za preračunavanja lijekova i načine primjene lijekova. Namijenjen je polaznicima studija sestrinstva na svim visokim učilištima u Hrvatskoj, ali može biti korisno štivo za sve medicinske sestre, na različitim mjestima u sustavu zdravstvene zaštite. Udžbenik miže poslužiti kao temeljno štivo i praktikum za trajnu izobrazbu medicinskih sestara. Iz sadržaja Lijek; Mjerne jedinice; Jedinice mjere u metričkom, ljekarničkom sustavu i kućne mjere; Faktori za preračunavanje; Pet tri osnovna pravila pri podjeli lijeka; Načini primjene lijeka u organizam; Preračunavanje doza lijekova; Zadaci, Odgovori

U Hrvatskoj je topikalni diklofenak indiciran za lokalno simptomatsko liječenje boli kod odraslih prilikom uganuća, iščašenja, nagnječenja, mekih tkiva u blizini zglobova, osteoartritisa koljena i prstiju, epikondilitisa te akutne boli u mišićima. Iznimno se može primijeniti kod ... 4.5.

Stoga svaka duža i neopravdana primjena pridonosi riziku stvaranja „ovisnosti" sluznice nosa , jer ona posljedično atrofira, dodatno se isuši i takvi pacijenti se najčešće žale da ih sluznica „traži" da ju se ... Tekući ljekoviti oblici. Neki bolesnici (mala djeca, starije osobe, ili osobe s teškoćama pri gutanju) teško uzimaju čvrste oblike lijekova na usta.

POVEZANE KNJIGE