Kralj Arthur

Kralj Arthur - Matthews, John | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Matthews, John
DIMENZIJA
8,48 MB
NAZIV DATOTEKE
Kralj Arthur.pdf
ISBN
1492282810871

OPIS

Tko nije čuo za kralja Arthura, Merlina i vitezove Okruglog stola? Ali znate li tko su Gospe jezerkinje, kako je kralj Arthur zadobio slavni mač Excalibur, koje su sve zvijeri i magična storenja nastavale drevni Albion, Arthurovo kraljevstvo? Svake večeri na dvoru kralja Arthura ispredale su se priče o viteškim pothvatima, čarobnim susretima i neobičnim događajima, a sve to možete pronaći u ovoj prekrasno ilustriranoj knjizi koja će vas odvesti u drevni svijet hrabrosti, izazova, časti i magije.

... J. Matthews pobornik je teze da je Artorije prva osoba u povijesti s kojom se može povezati kralj Artur.

Detalji priče o Arthuru su uglavnom sastavljeni od folklora i literarnih fikcija, i njegovo historijsko postojanje je predmet rasprave i osporavanja modernih historičara. Kralj Arthur teško je ranjen u posljednjoj bitci protiv izdajničkog viteza Mordreda i biva čamcem odveden na magični otok Avalon gdje će mu rane biti zaliječene. No prije nego što je Arthur otplovio, obećao je da će se ponovno vratiti kada će još jednom biti ponovljen isti ciklus. Kralj Artur (engl.

POVEZANE KNJIGE