Riječi, riječi, riječi

Riječi, riječi, riječi - Grčić, Marko | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Grčić, Marko
DIMENZIJA
8,46 MB
NAZIV DATOTEKE
Riječi, riječi, riječi.pdf
ISBN
7890665283028

OPIS

Oduvijek sam vjerovao da me politika ne zanima u specifičnom smislu, tj. u tome da bih se njome praktično bavio ili pak da bih raščlanjivao njezine ključne ljude i događaje. Kad se danas osvrnem na ove nasumične bilješke, ispada, začudo, da me upravo ona, uz religiju, najčešće poticala na ova nesuvremena razmatranja, kako bi rekao Nietzsche. Očito je da je ona naš usud, zauvijek neispunjena, ili neispunjiva karma, i da je vrijedno svakoga napora nastojanje da se od nje emancipiramo, da se otmemo gotovo mehaničkoj zadanosti njezine kobne dijalektike. Rado bih da mogu ponoviti kao stvarnost Ujevićev znameniti stih: Povijest mora biti pregažena. Bojim se da u tome nisam bio uspješan i da povijest gazi mene.

Igra riječi. Kontra. Bujica riječi Mrežno mjesto o hrvatskome standardnom jeziku.

Povucite po slovima na ekranu gore, dolje, lijevo, desno... Start studying Riječi gramatičkih lekcija 1. Learn vocabulary, terms and more with flashcards, games and other study tools. Da, znam kome na fakultetu prijaviti takve slučajeve. To su riječi preuzete iz turskog jezika i posebno su karakteristične za jezike naroda koji su bili pod vlašću Osmanskog carstva - grčki, bugarski, makedonski, jermenski, naravno, srpski. Pretraga posla U rijeci.

POVEZANE KNJIGE