Tko se boji vuka još u digitalnoj eri

Tko se boji vuka još u digitalnoj eri - Penezić. V. | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Penezić. V.
DIMENZIJA
5,39 MB
NAZIV DATOTEKE
Tko se boji vuka još u digitalnoj eri.pdf
ISBN
8520022313765

OPIS

Tko se boji vuka još u digitalnoj eri / Who’s Afraid of Big Bad Wolf in Digital Age – Interactive Instalation at the Venice Biennale 2008 – Englesko izdanje monografije ”Tko se boji vuka još u digitalnoj eri” o nastupu na Venecijanskom bijenalu arhitekture Hrvatski najnagrađivaniji i svjetski priznati arhitekti Vinko Penezić i Krešimir Rogina pozvani su da se po prvi puta u povijesti hrvatske arhitekture predstave svjetskoj javnosti na Venecijanskom bijenalu arhitekture. Aaron Betsky, umjetnički direktor arhitektonske izložbe u sklopu Venecijanskog Bijenala pozvao je hrvatske arhitekte Vinka Penezića i Krešimira Roginu da sagrade instalaciju u Corderijama Arsenala specijalno za potrebe predstavljanja na temu ‘Out there: Architecture beyond Building’ (Ondje: Arhitektura onkraj građenja). Penezić i Rogina pozvani su da se osim instalacijom predstave i Manifestom koji objašnjava njihovu kritičku viziju stanja današnje arhitekture s pogledom u budućnost te nudi principe rješavanja spomenute problematike. Ovakav nastup jasno daje do znanja da su upravo oni hrvatsku arhitekturu na velika vrata uveli u 21. stoljeće. Njihov spektakularan nastup na Venecijanskom bijenalu nedvojbeno će se bilježiti jednim od najvećih uspjeha kako hrvatske arhitekture tako i hrvatske kulture općenito. Knjiga ”Tko se boji vuka još u digitalnoj eri” / ”Who’s Afraid of Big Bad Wolf in Digital Age” je zamišljena kao svojevrsni udžbenik promišljanja arhitekture za 21. stoljeće koji predstavlja jedno od rješenja kroz instalaciju Penezića i Rogine rađenu za Venecijanski bijenale. Osim instalacije knjiga predstavlja i Manifest te sažetu zbirku kognitivnih radova Penezića i Rogine koji su kroz godine formirali njihova nastojanja da arhitekturu iz mehaničke prevedu u digitalnu eru. Također, u knjizi se mogu pročitati i izjave trenutno najvažnijih svjetskih arhitekata o njihovom radu što čini ovaj rukopis toliko specifičnim. Knjiga je i vizualno vrlo atraktivna. Koncipirana je tako da zadovolji stručnjake koji se bave ovom tematikom kao i laike koji koketiraju s arhitekturom.

I taj je rad je muzeju doniran. Zamišljeno je da na krovu muzeja bude slika u neonu Dalibora Martinisa. Crvenkapica - tko se boji vuka još? "CRVENKAPICA" U PROSINCU; Čudesne stranice male Danice; Damjanovo jezero; DAN OTVORENIH VRATA; DAVIDU PETROVIĆU NAGRADA ZA NAJBOLJU ULOGU NA PIF-U; Deset predstava i raznolik popratni program za jubilarnu 25.

Mjestimično visok snijeg i dugotrajna hladnoća svakako su se nepovoljno odrazili na život svih šumskih stvorova. U posljednje vrijeme učestale su pritužbe uzgajivača ovaca o nasrtanju vučjih čopora na njihova stada.

POVEZANE KNJIGE