Ispisnica

Ispisnica - Glumac, Branislav | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Glumac, Branislav
DIMENZIJA
10,56 MB
NAZIV DATOTEKE
Ispisnica.pdf
ISBN
8784652075738

OPIS

Izbrane pjesme 1958. – 2008. Pjesnički glas proročanstva i molitve, otpora i krika osude dominantni je glas Glumčeve poezije. A važnijeg i bitnijeg od toga u pjesništvu ne može ni biti. Glumac je jedan od posljednjih necerebralnih pjesnika u Hrvatskoj, ”prirodan”, ”normalan” pisac koji ne pripada ni jednoj učenoj koteriji niti je zagovornik bilo koje idejno-teorijske orijentacije. Kao stari pjesnici, pušta svome geniju da formira a potom i izrazi viđenje, preradbu i estetsko oblikovanje životnih dojmova. Ne vrši nasilje nad sobom i svojim jezikom prema očekivanju kritike ili gurua književničkih klanova koji promiču onakva književnoznanstvena, odnosno poetička i teorijska usmjerenja, koja su po volji vladajućim ideološkim nazorima. Ili se tako smatra, u jednoj perfidnoj igri u kojoj je umjetnost skoro nestala. Nikica Mihaljević

21.3 KiB 1118 Downloads Detalji. Obrazac-RP7-Upis-Ugovora-2019 Obrazac-RP7-Upis-Ugovora-2019.docx.

SPH je osnovan kao neovisna, apolitična interesna udruga zaposlenih u Ministarstvu unutarnjih poslova RH, te je prvi sindikat osnovan u okviru MUP-a RH. Title: Istupnica HNS IST Džanko 24-10-11.cdr Author: Igor Created Date: 11/28/2011 12:07:10 PM NEZAVISNI SINDIKAT DJELATNIKA MUP-a REPUBLIKE HRVATSKE. NASLOVNICA; O NAMA; OBAVIJESTI; POGODNOSTI.

POVEZANE KNJIGE