Linearna algebra

Linearna algebra - Bakić, Damir | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Bakić, Damir
DIMENZIJA
6,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Linearna algebra.pdf
ISBN
9527488052270

OPIS

Namjera mi je bila napisati praktičan udžbenik linearne algebre; sadržajno zaokružen, ali ne predug; rigorozan. ali ne prestrog. Namijenjen je studentima i nastavnicima kao udžbenik za standardni jednogodišnji kurs linearne algebre uobičajen na studiju matematike i fizike na preddiplomskoj razini.Linearna algebra je grana matematike koja proučava vektorske prostore, linearne operatore i sustave linearnih jednadžbi. Konkretnu realizaciju linearne algebre nalazimo u analitičkoj geometriji, odnosno u prostorima klasa orijentiranih dužina u dvije i tri dimenzije. Ti prostori predstavljaju ishodišnu točku u izgradnji opće teorije vektorskih prostora i linearnih operatora. Svoje poopćenje pak, linearna algebra nalazi u teoriji operatora i funkcionalnoj analizi. Vektorski prostori igraju jednu od centralnih uloga u modernoj matematici. Stoga linearna algebra nalazi široku primjenu u drugim matematičkim disciplinama. Jednako ekstenzivno primjenjuje se linearna algebra i u drugim prirodnima te u društvenim znanostima. U svim primjenama slijedi se u osnovi isti obrazac: dani problem koji nije moguće direktno ili eksplicitno riješiti nastoji se linearizirati”. tj. aproksimirati nekim linearnim problemom koji se zatim rješava metodama linearne algebre.

Dozvoljeni tipovi datoteka: gif, jpg, png, doc, dot, xls, dfw, dwg, dxf, zip, pdf, pps, ppt, txt linearna algebra U ovoj glavi definirat ćemo pojam sustava linearnih jednadžbi i opisati postupak za njihovo rješavanje. Postupak se temelji na primjenama matričnog računa, tako da ćemo dati i osnovne pojmove o matricama i determinantama te operacijama s njima. Linearna algebra jedna je od tradicionalnih matematičkih disciplina, a izvorište joj je u nalaženju rješenja linearnih jednadžbi.

2.3.2021. Po povratku s Erasmusa ne mora vas dočekati vaše mjesto u domu - evo i zašto.

POVEZANE KNJIGE