Dijete koje se nije htjelo roditi

Dijete koje se nije htjelo roditi - Balog, Zvonimir | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Balog, Zvonimir
DIMENZIJA
10,73 MB
NAZIV DATOTEKE
Dijete koje se nije htjelo roditi.pdf
ISBN
4374255411281

OPIS

Knjiga Dijete koje se nije htjelo roditi“ govori o djetetu koje je odlučilo imati izbor u onome u čemu ga nitko nema i odbija se roditi.Šokirana majka najprije zatraži pomoć svoje mame koja pokušava mališana nagovoriti da izađe na svijet. No na svaki njezin argument, on ima drugi još jači. Uskoro upomoć pristiže i djed, i stric, i teta Cvijeta, pa tata, susjeda Julka, general, predsjednik države, cijeli jedan cirkus i predstavnici raznih zemalja. Svaki je od tih likova osobit na svoj način, neki su smiješni, neki strašni, neki ga žele potkupiti, neki su šašavi, neki egocentrični, ali svi su dobronamjerni i želeći pomoći uvjereni su da će baš oni uspjeti nagovoriti ga svojim fantastičnim argumentima. No, maleni se ne da. Uvijek ima spreman odgovor. Mama Ivanka već je totalno iscrpljena, a dijete i dalje ne izlazi van. I onda prilazi stariji brat Fran i prijateljica Ana. Ovo je priča o ljubavi, o njezinoj snazi koja pobija sve logične argumente i svladava sve predrasude iskustva. Napisana u zaigranom Balogovskom stilu nasmijat će čitatelje mudrim i dinamičnim dijalozima. ‘Dijete koje se nije htjelo roditi’ nije samo roman za djecu i mladež, kako ga predstavljaju, već za sve generacije. Kako u njemu gušta moj četverogodišnjak, tako se novim poglavljima raduju i oni što mu ih navečer čitaju. Linda Perić, Slobodna Dalmacija

Novi roman Zvonimira Baloga povest će čitatelje u osebujnu balogovsku igru mudrosti i smijeha. Zvonimir Balog, pjesnik, prozaik, dramatičar, slikar, kipar i ilustrator, tvorac je impozantna umjetničkog opusa od ... Dijete koje se nije htjelo roditi Tekstualna građa, tiskana .

Ono je tada prestravljeno i nepovjerljivo prema vama, a to nije dobro, ni za njega, ni za vas. Tiskao je i nekoliko knjiga dječje proze (Ja, magarac, 1973; Zeleni mravi, 1977; Bonton, 1986), romane Bosonogi general (1988) i Dijete koje se nije htjelo roditi (2008) te Male ljudetine, hrvatske stilske vježbetine (1993). Naime, porod kod kuće u našoj zemlji nije do kraja reguliran, a kako je nedavno rečeno u emisiji Provjereno, Hrvati žene koje žele roditi u svom domu smatraju razmaženim osobama koje riskiraju previše i ugoržavaju sebe i dijete. Mišljenje Erike Spirić iz Hrvatske komore primalja je i da naši liječnici misle kako primalje nisu ... Dok se naše Ministarstvo odluči regulirati kućni porod, već bi se iskristalizirao dio primalja koje bi mogle prijeći na rad kod kuće.

POVEZANE KNJIGE