Posljednji templar

Posljednji templar - Khoury, Raymond | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Khoury, Raymond
DIMENZIJA
5,42 MB
NAZIV DATOTEKE
Posljednji templar.pdf
ISBN
8830795006879

OPIS

Arheologinja i agent FBI-a u potrazi za izgubljenom templarskom tajnom Dok pljušte strijele i sijevaju sablje, Akra pada u plamenu. Godina je 1291., Zapad gubi taj grad. Posljednji templar započinje s mladim templarskim vitezom, njegovim mentorom i nekolicinom drugih koji bježe brodom i sa sobom odnose tajanstvenu škrinju koju im je na samrti povjerio veliki meštar templarskog reda. Brod netragom nestaje. U današnje vrijeme, na Manhattanu, četiri maskirana jahača, odjevena kao templarski vitezovi, izlaze iz Central Parka i jašu Petom avenijom, uz stube muzeja umjetnosti Metropolitan, u trenutku svečanog otvorenja izložbe ”Blago Vatikana”. Jahači nahrupljuju kroz gomilu i brutalno se obračunavaju sa svakim tko se prepriječi između njih i njihova plijena. Na gala otvorenju je i arheologinja Tess Chaykin, pred čijim očima konjički vođa kreće prema jednom predmetu, čudnoj napravi sa zupčanicima. Dok ga uzima s poštovanjem, izgovara neke tajnovite latinske riječi, a onda povede jahače u noć. Nakon prepada, istragu vodi FBI-ev antiteroristički specijalac Sean Reilly. Ubrzo on i Tessa bivaju uvučeni u mračnu, skrivenu povijest vitezova križara i prelaze kontinente u potrazi za izgubljenom templarskom tajnom. I ne znajući da se oko njih plete mreža hladnokrvnih ubojica.

Godina je 1291., Zapad gubi taj grad. Posljednji templar započinje s mladim templarskim vitezom, njegovim mentorom i nekolici... Dobro nam je poslužio taj mit o Isusu.

Na velikom otvaranju vatikanske izložbe u Metropolitan muzeju u New Yorku upadnu četvorica konjanika obučeni kao vitezovi Templari i ukradu višestoljetno blago. Neke serije za koje je napisao scenario, kao što je ona rađena za BBC "Operativci", koja je viđena i kod nas, postiglesu zapažen uspjeh i to ga je podstaklo da napiše prvi roman "Posljednji templar". Nakon što je knjiga postala bestseler, autor je dobio ponudu da napiše scenario za istoimeni film. "Dobro nam je poslužio taj mit o Isusu."Papa Lav X, šesnaesti vekAkra, 1291.

POVEZANE KNJIGE