Ubiti Hitlera

Ubiti Hitlera - Moorhouse, Roger | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Moorhouse, Roger
DIMENZIJA
6,37 MB
NAZIV DATOTEKE
Ubiti Hitlera.pdf
ISBN
5679130111197

OPIS

UBITI HITLERA – Treći Reich i urote protiv FuhreraAutor opisuje niz pokušaja atentata na Adolfa Hitlera, od onih najpoznatijih (Canaris i Stauffenberg) do manje poznatih ili posve nepoznatih atentatora koji su željeli promijeniti tijek povijest. Tko su oni bili, kakve su ih pobude vodile, čemu su uistinu težili? Odgovori na sva ta i druga pitanja daju sjajnu pripovijest o ljudskom junaštvu i neobičnoj smjelosti, ali istodobno i o podlosti i izdaji. Moorhouse također postavlja teško pitanje o smislu tiranoubojstva, tj. o opravdanosti atentata na diktatore. U knjizi se prikazuje i šira slika povijesnih okolnosti u kojima su živjeli Hitler i njegovi potencijalni ubojice, opisuju se društveni i politički preduvjeti pojedinih pokušaja atentata, kao i sudbina atentatora.

Budite prvi koji ocjenjuju "UBITI HITLERA" Otkaži odgovor. Sniper Elite 4 pokazao kako ubiti Hitlera. Iznenađenje! Ok, i ne baš.

16:30. Nije baš utješno da je "13 minuta", film o antifašistu Georgeu Elseru, koji je 8.

POVEZANE KNJIGE