Vježbanje renesanse

Vježbanje renesanse - Prosperov Novak, Slobodan | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Prosperov Novak, Slobodan
DIMENZIJA
9,87 MB
NAZIV DATOTEKE
Vježbanje renesanse.pdf
ISBN
8968952701122

OPIS

Najnovija knjiga Slobodana Prosperova Novaka ”Vježbanje renesanse” nastala je izvorno na engleskom jeziku u akademskoj godini 2005./2006. Pripremljena je kao dio radnog materijala za studente slavističkog seminara na Sveučilištu Yale u New Havenu. Svako poglavlje bilo je prvotno popraćeno jednim arkom izabranih tekstova o kojima se na seminarima govorilo kao i s razmjerno bogatim ilustrativnim materijalom. Ovo izdanje pripremljeno je za hrvatske čitatelje pa nema tog pratećeg materijala nego knjigu sačinjavaju autorski tekstovi što ih je profesor izgovarao u svom seminaru. Premda je knjiga svojevrsna rekonstrukcija nastavnog rada u jednom američkom sveučilišnom seminaru, ona je i jedinstvena pripovijest o hrvatskoj kulturi i njezinim protagonistima tijekom XV. i XVI. stoljeća. Baveći se ponekad naoko rubnim temama osvjetljava autor uz njihovu pomoć samo središte književne renesanse na hrvatskom tlu trudeći se da uoči njezinu današnju aktualnost. ”Vježbanje renesanse” uzbudljiv je izlet u davnu ali još uvijek vrlu živu europsku prošlost. Na naslovnici je reproduciran dio gradske perspektive na slici ”Idealan grad” Lucijana Laurane Vranjanina (Zadar, oko 1420.-1479.), jednog od najznačajnijih arhitekata XV. stoljeća. Tabla se nalazi u Kneževoj palači u Urbinu, a datirana je u drugu polovicu XV. stoljeća.

stoljeća kada se u Hrvatskoj javljaju novi žanrovi i književne vrste. Javljaju se teme, književne vrste i oblici karakteristični za istu takvu književnost u Italiji. Vježbanje renesanse uzbudljiv je izlet u davnu ali još uvijek vrlu živu europsku prošlost." Uz svaku kupljenu knjigu poklanjam bookmarker! Slanje nakon uplate - poštom 18,00 kn.

Ti gradovi-države razvijali su manufakturnu ... Renesansa muzike je istorijsko muzičko razdoblje u kojem nastaje veća upotreba instrumentalne muzike. Pojava bas instrumenata.

POVEZANE KNJIGE