Afganistan

Afganistan - Mikac, Robert | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Mikac, Robert
DIMENZIJA
3,38 MB
NAZIV DATOTEKE
Afganistan.pdf
ISBN
3268810703184

OPIS

Knjiga Afganistan: nikad završen sukob nastala je na temelju istraživanja relevantne literature o Afganistanu i osobnih iskustava autora koji je sudjelovao u misiji ISAF VII, a s ciljem da ponudi odgovor na pitanje o uzrocima i karakteru sukoba u Afganistanu, reperkusijama toga sukoba po regionalnu i globalnu (ne)sigurnost, te evaluaciju djelovanja međunarodnih snaga sa stanovišta njihova doprinosa dugoročnoj stabilizaciji i obnovi zemlje. U knjizi su detektiram vanjski i unutrašnji čimbenici dezintegracije Afganistana, analizirani su procesi koji su doveli do toga daje ta zemlja krajem 20. stoljeća postala glavnim utočištem islamskih terorista, te opisani ciljevi i djelovanja antiterorističke koalicije na području Afganistana, zaključno s analizom posljedica vojne intervencije kojom je započeo globalni rat protiv terorizma.

Universidad Americana de Afganistán en Kabul. A partir de 2006 más de 4 000 000 de alumnos de ambos sexos estaban inscritos en todo el país.

... Afganistan (službeno Islamska Republika Afganistan) je kontinentalna država u Aziji.Na zapadu graniči s Iranom, na sjeveru s Turkmenistanom, Uzbekistanom i Tadžikistanom, na krajnjem istoku s Kinom, na istoku i jugu s Pakistanom.Afganistan je jedna od najsiromašnijih zemalja svijeta. Afghanistan, landlocked multiethnic country located in the heart of south-central Asia. Lying along important trade routes connecting southern and eastern Asia to Europe and the Middle East, Afghanistan has long been a prize sought by empire builders.

POVEZANE KNJIGE