Horor – Priče za laku noć

Horor – Priče za laku noć - Barker | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Barker
DIMENZIJA
7,67 MB
NAZIV DATOTEKE
Horor – Priče za laku noć.pdf
ISBN
2975147584862

OPIS

Vladajuće mišljenje o hororu kao žanru je da se radi o trivijalnoj literaturi, zabavi za određeni dio čitateljske populacije koja svoje uzbuđenje nalazi u mističnom i nestvarnom, dajući mu prednost upravo zbog lakoće njegova teksta nad onime što nudi ozbiljna literatura. Zaboravlja se pri tom kako tematika koja određuje taj žanr nije okovana samo njime te da su za njim posezali i mnogi velikani pera, čime njihova djela nisu gubila na kvaliteti, već dapače, dokazujući kako dobra priča nije određena onime što govori već vještinom onoga tko priča. Na stranicama ove antologije susrećemo stoga imena poput Wellsa, Balzaca. E. Nesbit, Doyllea koji su svoju slavu stekli u nekim posve drugačijim spisateljskim vodama. Jednako tako velikani horora današnjice poput Barkera, Kinga, Koontza, Strauba, Rice, Campbella, Bradburyja, te svakako Poea i Lovecrafta smjelo stavljaju svoje ja na stranice povijesti žanra. Ova antologija kratki je ulomak onog dobrog što svijet horora nudi, priče koje će zavrtjeti glavom čak i okorjelog čitatelja koji odbija primiti u ruke ono što većinsko mišljenje ne želi svrstati u vrhunsko štivo…

spratu." ... "Poljubio sam ženu i ćerku za laku noć.

... pogotovo u horor žanru, zombiji su živi mrtvaci koji se hrane mesom živih ljudi, ... Nova najava za The Walking Dead: World Beyond.

POVEZANE KNJIGE