Raspeće strasti

Raspeće strasti - Popović, Dimitrije | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Popović, Dimitrije
DIMENZIJA
12,92 MB
NAZIV DATOTEKE
Raspeće strasti.pdf
ISBN
7639185154596

OPIS

Vrstan slikar, nenadmašni crtač, grafičar majstor pera i olovke, svoju kolekciju tiskanih mapa, monografija, knjiga eseja i proze obogatio je novim žanrom – romanom. Ovaj prvijenac Dimitrija Popovića odvodi nas na Cetinje u doba njegova djetinjstva i mladosti, ispreplećući događaje vezane za intrigantnu sveticu i pokajnicu Mariju Magdalenu. Sjećanja na jednu sliku i jednu ženu, jednu sveticu i jednu kurvu, profano i sakralno u prirodi ovog ženskog bića ne iscrpljuje se u samouništavajućem konfliktu, nego se nastoji pomiriti posredstvom vjere. Kroz raspeće strasti ova suvremena Magdalena teži uskrsnuću duha. Roman satkan od riječi i boja, grijeha i svetosti, stvarnih i izmišljenih događaja pružit će nam veliki užitak čitanja.

Dimitrije Popović rođen je 4. ožujka 1951.

O knjizi će govoriti: Andrea Zlatar, Slobodan Prosperov Novak, Dimitrije Popović i urednica knjige Nives Tomašević. Oznaka: raspeće. 8 lis 2019 Autor: Hrvoje Šijak, mag.

POVEZANE KNJIGE