Arhitektura sreće

Arhitektura sreće - Botton, Alain de | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Botton, Alain de
DIMENZIJA
3,26 MB
NAZIV DATOTEKE
Arhitektura sreće.pdf
ISBN
1944613559300

OPIS

Zapravo nam djela dizajna i arhitekture govore o vrsti života kakav bi se najprimjerenije odvijao oko njih i u njima. Ona nam pričaju o izvjesnim raspoloženjima koja žele potaknuti i podržati u svojim stanovnicima. Dok se brinu da nam bude toplo i pomažu nam na mehanički način, ona nas istodobno pozivaju i da budemo ljudi određenog soja. Ona govore o vizijama sreće.

EXPORT . EndNote RefMan (RIS) MARC +Wish lista +Rezervacija . Arhitektura je umjetnost oblikovanja prostora volumenom.

Ona je likovna umjetnost koja ima praktičnu namjenu - zaštita od prirodnih nepogoda (kiša, vjetar, snijeg …), hladnoće ili vreline. Građevina izvana tvori volumen (kao skulptura), dakle ima raspored i odnos masa, odnos punog i praznog, zatvorenog i otvorenog, svojstva građe, osobitosti obrade površina, obojenost itd. Alain de Botton je vrlo odvažan i inteligentan pisac koji se ne plaši velikih, složenih tema, te o njima piše nadahnuto i promišljeno.

POVEZANE KNJIGE