Klasici hermeneutike

Klasici hermeneutike - Zovko, Jure (ur.) | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Zovko, Jure (ur.)
DIMENZIJA
5,9 MB
NAZIV DATOTEKE
Klasici hermeneutike.pdf
ISBN
1604321541494

OPIS

Na […] primjeru [klasika filozofije] može se studirati kako se postavljaju i objašnjavaju filozofijska pitanja, a prije svega kako se rezultati takovih objašnjenja na doličan način provjeravaju i prosuđuju. Klasici filozofije ovdje se razmatraju zacijelo kao uzori, ali ne sa svrhom da ih se oponaša, nego da bi ih se upotrijebilo kao standarde na kojima se može iščitati kako postavljanje pitanja, misaoni putovi, metode i rezultati zajedno s njihovim zahtjevom za istinom na optimalan način mogu biti posloženi u jedan skladan red. Nerijetko se na ovaj način dade razjasniti geneza pogrešnih putova mišljenja.” Klasični tekstovi na poseban način omogućuju čitatelju „kultivirati sposobnost prosudbe“ i olakšavaju mu razlikovati između „puteva koji ga vode dalje i onih koji idu u pogrešnom smjeru“, što je uostalom primarna i temeljna zadaća filozofiranja.

107. Recenzije • Book Reviews 139 je avangardna umjetnost izbacila vrati u definiciju umjetnosti: "Suvišn o je reći da se ne namjeravam zalagati za to da ljepota opet uđe u defini - Nelles filosoffen.

80 3 Ibid. str.79 U kasnijim vremenima, pojam kritike prolazi kroz jednu bifurkaciju; s jedne strane, Hermeneutika prijevod u rječniku hrvatski - slovački u Glosbe, online rječnik, besplatno.

POVEZANE KNJIGE