Punk

Punk - Glavan, Darko | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Glavan, Darko
DIMENZIJA
9,95 MB
NAZIV DATOTEKE
Punk.pdf
ISBN
7421331268332

OPIS

“Bez pojave punk rocka, rock ne bi postojao u osamdesetim godinama”. S tim riječima Glavan je završio svoju knjigu i anticipirao sve ono što će se dogoditi od 1980. do proboja Nirvane s albumom “Nevermind”. … “ponajveći bandovi današnjice poput U2, RHCP, Radioheada i Green Daya djeca su punka, a underground je i danas premrežen tisućama mladih punk bandova. Punk je ostavio neizbrisiv trag kojeg ćemo još dugo detektirati u mnogim sferama popularne glazbe, izdavaštva, novinarstva, književnosti, likovne, filmske i scenske umjetnosti…. U tom smislu njegova je knjiga bila i ostala neizmjerno vrijedna, tada kao priručnik za otkrivanje novog glazbenog nemira, danas kao dokument jednog vremena u kojem su jedna knjiga i jedna LP ploča nekome mogla promijeniti svijet. Može li to danas internet? Hm, hm, hm…”.

Often politicized and full of energy beneath a sarcastic, hostile facade, punk spread as an ideology and an aesthetic approach, becoming an archetype of teen rebellion and alienation. Punk je pokret mladih nastao krajem 1970-ih godina, odnosno supkultura koja nalazi inspiraciju u punk rocku. Povijesni pregled pokreta Prvi val - bunt.

2001, Joseph T. Hallinan, Going Up the River: Travels in a Prison Nation, p.

POVEZANE KNJIGE