Tko se boji vuka još u digitalnoj eri – eng

Tko se boji vuka još u digitalnoj eri – eng - Penezić, Vinko | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Penezić, Vinko
DIMENZIJA
6,63 MB
NAZIV DATOTEKE
Tko se boji vuka još u digitalnoj eri – eng.pdf
ISBN
5816083103538

OPIS

Hrvatski najnagrađivaniji i svjetski priznati arhitekti Vinko Penezić i Krešimir Rogina pozvani su da se po prvi puta u povijesti hrvatske arhitekture predstave svjetskoj javnosti na Venecijanskom bijenalu arhitekture 2008.Aaron Betsky, umjetnički direktor arhitektonske izložbe u sklopu Venecijanskog Bijenala pozvao je hrvatske arhitekte Vinka Penezića i Krešimira Roginu da sagrade instalaciju u Corderijama Arsenala specijalno za potrebe predstavljanja na temu ‘Out there: Architecture beyond Building’ (Ondje: Arhitektura onkraj građenja). Penezić i Rogina pozvani su da se osim instalacijom predstave i Manifestom koji objašnjava njihovu kritičku viziju stanja današnje arhitekture s pogledom u budućnost te nudi principe rješavanja spomenute problematike. Ovakav nastup jasno daje do znanja da su upravo oni hrvatsku arhitekturu na velika vrata uveli u 21. stoljeće. Njihov spektakularan nastup na Venecijanskom bijenalu nedvojbeno će se bilježiti jednim od najvećih uspjeha kako hrvatske arhitekture tako i hrvatske kulture općenito. Knjiga ”Tko se boji vuka još u digitalnoj eri” je zamišljena kao svojevrsni udžbenik promišljanja arhitekture za 21. stoljeće koji predstavlja jedno od rješenja kroz instalaciju Penezića i Rogine rađenu za Venecijanski bijenale. Osim instalacije knjiga predstavlja i Manifest te sažetu zbirku kognitivnih radova Penezića i Rogine koji su kroz godine formirali njihova nastojanja da arhitekturu iz mehaničke prevedu u digitalnu eru. Također, u knjizi se mogu pročitati i izjave trenutno najvažnijih svjetskih arhitekata o njihovom radu što čini ovaj rukopis toliko specifičnim. Knjiga je i vizualno vrlo atraktivna. Koncipirana je tako da zadovolji stručnjake koji se bave ovom tematikom kao i laike koji koketiraju s arhitekturom.

0 komentari (0) Redovna cena: 1.320,00 din. Sa popustom i do: 1.069,20 din (ušteda: 250,80 din) Mek povez.

stoljeće koji predstavlja jedno od rješenja kroz instalaciju Penezića i Rogine rađenu za Venecijanski bijenale. Osim instalacije knjiga predstavlja i Manifest te sažetu zbirku kognitivnih radova Penezića i ... Pogledaj video: Vježbaj Pi**a ti materina! https://www.youtube.com/watch?v=z62qfhz9PpMPukni subscribe za još pjesama: http://bit.ly/2cvWKtcIZVOĐAČ: LAYZ (Mat... Englesko izdanje monografije ''Tko se boji vuka još u digitalnoj eri'' o nastupu na Venecijanskom bijenalu arhitekture.

POVEZANE KNJIGE