Kamen na cesti

Kamen na cesti - Jurić Zagorka, Marija | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Jurić Zagorka, Marija
DIMENZIJA
8,39 MB
NAZIV DATOTEKE
Kamen na cesti.pdf
ISBN
6146770141434

OPIS

Premda se Kamen na cesti znatno razlikuje od većine Zagorkinih romana, kako zbog realističkoga (socijalno-psihološkog) pristupa pripovijedanju, tako i zbog pesimističkog tona, ipak dovoljno toga dijeli s njezinim popularnim djelima. Riječ je o političkome naboju koji je zajednički svim njezinim tekstovima te je u prvom redu posredovan putem glavne junakinje, samosvjesne i samostalne žene, glasnogovornice feminističkih stavova. Mirjana se u tom smislu bitno ne razlikuje od Nere, Dorje, Ksenije ili Jadranke, koje, pak, nastanjuju utopijski svijet popularne romance u kojemu je sretan kraj zajamčen. Ipak, Kamen na cesti nije ženski roman u smislu trivijalnog i popularnog, već je ženski u smislu feminističkog romana.

... Premda se "Kamen na cesti" znatno razlikuje od većine Zagorkinih romana, kako zbog realističkoga (socijalno-psihološkog) pristupa pripovijedanju, tako i zbog pesimističkog tona, ipak dovoljno toga dijeli s njezinim popularnim djelima. ?/td> 3JE_V.GIF" alt="linje" width="15" height="50" border="0"> Stopalo AB Sveavägen 19 191 34 Sollentuna. [email protected] Crna kronika izrečena presuda Mađarica stigla na ljetovanje i Mercedesom se kod Prgometa 'nasadila' na kamen: slučaj je završio na sudu, Županijske ceste uzalud su negirale krivnju Piše Katarina Marić Banje Koliko košta kamen na cesti u zaleđu Trogira? Nekog 500 kuna, nekog 2.000 kuna, a Mađaricu iz naše priče, puno više.

[email protected] Crna kronika izrečena presuda Mađarica stigla na ljetovanje i Mercedesom se kod Prgometa 'nasadila' na kamen: slučaj je završio na sudu, Županijske ceste uzalud su negirale krivnju Piše Katarina Marić Banje Koliko košta kamen na cesti u zaleđu Trogira? Nekog 500 kuna, nekog 2.000 kuna, a Mađaricu iz naše priče, puno više. Početkom lipnja prije dvije godine Etelka je došla na ... kamen na cesti: granice, opresija i imperativ solidarnosti, zagreb: centar za Ženske studije, institut za etnologiju i folkloristiku, 2019 (zbornik) CROSBI ID: 972666 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca U zborniku radova Kamen na cesti: granice, opresija i imperativn solidarnosti predstavljamo 12 radova s književno-znanstvenog skupa „Marija Jurić Zagorka - život, djelo, naslijeđe / Preko granica:opersija i impertiv solidarnosti" održanog 25.-26.

POVEZANE KNJIGE