Walsunška krv i druge pripovjetke

Walsunška krv i druge pripovjetke - Mann, Thomas | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Mann, Thomas
DIMENZIJA
5,46 MB
NAZIV DATOTEKE
Walsunška krv i druge pripovjetke.pdf
ISBN
9751641476949

OPIS

Po tome kako mehanički savijam novu cigaretu i kako smeđe trunje uz fino draškanje sipi na žućkasti upijač što leži na podlošku za pisanje, postaje mi nevjerojatno da sam još budan.I kako vlažni i topli večernji zrak, koji kroz otvoren prozor struji pokraj mene, tako čudno oblikuje oblaćiće dima te ih iz područja zeleno zaslonjene svjetiljke odnosi u područje neprozirnog crnila, siguran sam da već sanjam.Tu već, naravno, postaje sasvim nezgodno; jer takvo uvjerenje pušta mašti na volju. Iza mene je, tajanstveno se podrugujući, zapucketao naslon stolice i kao da mi je iznenada svim živcima brzo prošla jeza. To mi užasno smeta u mom dubokoumnom studiranju bizarnih dimnih znakova što oko mene lutaju i o kojima sam već bio gotovo odlučio nešto napisati.Ali sad je mir otišao k vragu. Smušeno kretanje u svim osjetilima. Grozničavo, nervozno, mahnito. Svaki glas štekće. I sa svim tim smršeno se podiže zaboravljeno. Nekoć utisnuto u osjetilo vida, čudno se obnavlja; uz to i s tadašnjim osjećajima. S koliko zainteresiranosti zamjećujem da mi se pogled pohlepno širi kad obuhvati mjesto u tami! Ono mjesto iz kojeg se neprestano sve jasnije izdvaja svijetli oblik…

godine, a nakon toga ju je autor povukao. Ponovio ju je, u jednokratnoj i limitiranoj nakladi, dao tiskati tek 1921.

travnja 2013. u 2:38 pm za krv je najbolje jesti puno voca i povrca i piti caj od sumskih jagoda : Nekada su na dozama krvi pisala imena darivatelja.

POVEZANE KNJIGE