Flora Jadranske obale i otoka – 250 najčešćih vrsta

Flora Jadranske obale i otoka – 250 najčešćih vrsta - Skupina Autora | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Skupina Autora
DIMENZIJA
8,54 MB
NAZIV DATOTEKE
Flora Jadranske obale i otoka – 250 najčešćih vrsta.pdf
ISBN
5588947008408

OPIS

Flora Jadranske obale i otoka – 250 najčešćih vrsta 250 najčešćih vrsta razvrstanih u skupine: papratnjače, golosjemenjače, drvenaste kritosjemenjače (drveće, grmlje, penjačice), zeljaste kritosjemenjače (bijeli cvjetovi, žuti i narančasti cvjetovi, crveni i ružičasti cvjetovi, plavi i ljubičasti cvjetovi, zeleni i smeđi cvjetovi), trave, šiljevi i sitovi. Svaka je vrsta prikazana na jednak način i to: latinski naziv svojte, porodica (hrvatski i latinski naziv), narodno nazivlje, opis svojte, stanište i ekologija, rasprostranjenost, ostalo (raznolike informacije o vrsti: podrijetlo latinskog nazivlja, upotreba u narodnoj i službenoj medicini, upotreba u prehrani i druge upotrebe, narodna predaja i druge zanimljivosti), slične vrste, cvatnja, oznake i kratice. Flora jadranske obale i otoka vodič je koji, očima prirodnjaka amatera, nastoji približiti taj dio živoga svijeta svim ljubiteljima prirode, učenicima i studentima, ali i brojnim turistima. Koliko je vrijedan, raznolik i jedinstven živi svijet jadranske obale i otoka najbolje potvrđuju postojanje čak četiriju nacionalnih parkova, pet parkova prirode i 25 specijalnih rezervata unutar tog područja. Od ukupno 2 500 procijenjenih biljnih svojti u ovoj je knjizi prikazano 250 najčešćih i oku najprivlačnijih. Uz doživljaj biljaka i krajolika na temelju predivnih fotografija iz ove knjige, moguće je mnogo naučiti o jestivosti, ljekovitosti, otrovnosti, ugroženosti i zaštiti pojedinih biljnih vrsta i podvrsta, ali i pročitati niz zanimljivosti o njihovoj važnosti kroz povijest. Budući da je zaštita i promjena odnosa prema prirodi danas pitanje opstanka, ova je knjiga vrijedan doprinos zaštiti jadranske obale i otoka, u svijetu jedinstvenog područja.

Mirko Ruščić, Milenko Milović, Vanja Stamenković, Darko Mihelj, Nenad Jasprica, Sandro Bog. U ovoj knjizi nalaze se opisi 250 najčešćih vrsta jadranske obale i ostva.

& Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Zagreb, 4-558. Flora jadranske obale i otoka - 250 najčešćih vrsta!!!!! Otkazano predstavljanje FLORE JADRANSKE OBALE I OTOKA!!!!! Poštovane kolegice i kolege, dragi prijatelji! Predstavljanje knjige FLORA JADRANSKE OBALE I OTOKA predviđeno u četvrtak 19. veljače je otkazano.

POVEZANE KNJIGE