Komunikacija s Transcendentnim

Komunikacija s Transcendentnim - Koren, Marijan | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Koren, Marijan
DIMENZIJA
12,44 MB
NAZIV DATOTEKE
Komunikacija s Transcendentnim.pdf
ISBN
2153058816351

OPIS

Knjiga je plod autorova dugogodišnjeg istraživanje komunikacije s Transcendentnim, kroz koje je želio pokazati da iza čovjekove osobe, kao i svakoga živog bića, stoji Bog kao izvor života i svijesti. Objašnjavajući temeljne pojmove ljudske komunikacije, autor se dotiče teoloških tema samo ukoliko se tiču komunikacije, usmjeravajući se na funkcioniranje živčanog sustava čiji je glavni predstavnik mozak. Mozak je kod svakoga živog bića samo dobro uređen stroj preko kojeg Bog očituje različite stupnjeve savršenosti, ovisno o razvijenosti mozga. A kako to Bog ‘stoji’ iza, znanost bi trebala odgonetnuti istražujući ljudski mozak. Mr. sc. Marijan Koren rođen je 13. srpnja 1951. u Velikoj Trnovitici kod Bjelovara, gdje je završio osnovnu školu. U Zagrebu je završio Nadbiskupsku klasičnu gimnaziju u Međubiskupijskom sjemeništu na Šalati. Diplomu teologije postigao je 1977. godine na Katoličkome bogoslovnom fakultetu u Zagrebu. Godine 1981. na istome fakultetu magistrirao je s temom Marksovo shvaćanje religije i kršćanski odgovor. Za svećenika Zagrebačke nadbiskupije zaređen je 26. lipnja 1977. godine. Do sada je svećeničku službu vršio na više župa. Kao kapelan službovao je u Krapini od 1978. do 1981., a od 1981. do 1990. bio je upravitelj župe Samarica. Od 1990. godine upravitelj je župe Križ.

15. Komunikacija u medicini : čovjek je čovjeku lijek / urednici Veljko Đorđević, Marijana Bra ... Komunikacija s transcendentnim / Koren, Marjan BP08- 0431 Komunikacijsko-psiholoska retorika : kako dobro javno govoriti, izlagati i prezentirati / Winkler, Maud Marijan Koren, Komunikacija s Transcendentnim, Križ, 2008.

Nedjeljko Pintarić i autor. Knjiga je objavljena u nakladi župe Uzvišenja sv.

POVEZANE KNJIGE