Povijest kao sudbina

Povijest kao sudbina - Jurdana, Vjekoslava | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Jurdana, Vjekoslava
DIMENZIJA
3,52 MB
NAZIV DATOTEKE
Povijest kao sudbina.pdf
ISBN
9392300977492

OPIS

Povijest kao sudbina : život i stvaralaštvo Drage GervaisaDrago Gervais rođen je 18. travnja 1904. u Opatiji, a završio je svoj život kobnim padom s balkona u Sežani 1. srpnja 1957. Ove se godine navršava sto peta obljetnica njegova rođenja, što je obilježeno izlaskom i promocijom knjige Povijest kao sudbina – Život i stvaralaštvo Drage Gervaisa koju sam napisala na temelju svoje doktorske disertacije. No, prilika je to i da se promotri i prezentira današnje stanje Gervaisove rukopisne ostavštine, o čemu će biti riječ u ovom tekstu. Najprije valja istaći da Drago Gervais nije ostavio izravnih potomaka, a njegova ostavština nije obrađena niti je pohranjena na jednom mjestu te se mnogo toga u međuvremenu izgubilo. Veći dio onoga što je sačuvano nalazi se u privatnom, obiteljskom posjedu ili se u fragmentima nalazi u ostavštinama drugih pisaca ili kulturnih djelatnika. Ono što se uspjelo znanstveno obraditi, u međuvremenu je, ili zubom vremena ili nekim drugim razlozima, nestalo.

u Opatiji, a završio je svoj život kobnim padom s balkona u Sežani 1. srpnja 1957.

Life and creativity Drago Gervais) Autori Jurdana, Vjekoslava Vrsta, podvrsta i kategorija knjige Autorske knjige, monografija, znanstvena Izdavač Izdavački centar Rijeka ... GIOVANNI I ABDON PAMICH - POVIJEST KAO SUDBINA ILI "ISPRAŽNJENO MJESTO" U RIJEČKOJ MEDICINSKOJ HISTORIOGRAFIJI GIOVANNI AND ABDON PAMICH - HISTORY AS DESTINY OR "EMPTY PLACE" IN RIJEKA MEDICAL HISTORIOGRAPHY Marinko Lazzarich* Sažetak Riječka medicinska povjesnica bogata je riznica događaja, znamenitih ličnosti i vrijednih Kao poznati gospodarstvenici osnivaju tekstilne tvornice i radionice, npr: "Trikotaža braće Graner", danas poznata kao "Međimurska trikotaža", započinje svojim radom 1923. godine.

POVEZANE KNJIGE