Stvorenje

Stvorenje - Wilson, E.O. | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Wilson, E.O.
DIMENZIJA
4,74 MB
NAZIV DATOTEKE
Stvorenje.pdf
ISBN
7735772699368

OPIS

Stvorenje – poziv za spas života na Zemlji Jedan od naših najvećih mislilaca upozorava nas da svijet možemo spasiti samo ako počnemo od njegovih najmanjih stanovnika. Slušajte ga, on je harvardski profesor, veličanstveni osamdesetogodišnji južnjački džentlmen, svjetski stručnjak za mrave, sjajan pisac i – bez pretjerivanja – jedan od najvećih ljudi današnjice. Svakako pročitajte ovu knjigu, jer što uopće radite ako ne čitate Wilsona? Ovako o ovoj malenoj, elegantnoj, strastvenoj i uvjerljivoj knjižici piše londonski Times, a jednako tako je oduševila i brojne slavne pisce i intelektualce, od Jeffreya Sachsa, Michaela Shermera do Olivera Sacksa, podjednako je dirnula teologe kao i ateiste. U pet poetičnih poglavlja, oblikovanih kao pisma južnjačkom baptističkom pastoru, svjetski poznati harvardski biolog suočava nas sa činjenicama koje govore o dramatičnom urušavanju biološke raznolikosti našeg planeta. Wilsonov stil je profinjen, jasan, rječit i nadasve skladan, svaka cjelina je jedan mali izlet i priča puna ljubavi o ovom svijetu punom čuda – močvari i zaljevu, žabi i mravu, leptiru i žderonji. Ne poznajemo ga dovoljno, a slavna ljudska kombinacija gramzivosti i neznanja dovela ga je na rub uništenja. Poruka je vrlo jednostavna i svima bi nam bilo bolje da smo primorali vlastodršce da je se drže od početka: isplati se ulagati u opstanak – radi se ponajviše o opstanku nas samih.

stvor ETIMOLOGIJA vidi stvor Stručnjaci tvrde da se radi o Parasquilla ferussaci, odnosno kozici bogomoljki iz obitelji Parasquillidae. U svijetu je prvi put opisana 1928.

Kovač je kazala kako se prirodne pojave kao što su prirodne katastrofe, bolesti ... Nedavno se Laka obukao u rudarsku odoru i spustio među rudare rudnik mrkog uglja Breza. Istovremeno, njegova sestra i prateća pjevačiva Lela odjenula je Boro... Uz temu "Čovjek kao stvorenje i slika Božja", kao dijelu gradiva namijenjenog za nastavu Katoličkog vjeronauka u 3.

POVEZANE KNJIGE