Zvijeri plišane

Zvijeri plišane - Krušvar, Zoran | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Krušvar, Zoran
DIMENZIJA
12,52 MB
NAZIV DATOTEKE
Zvijeri plišane.pdf
ISBN
4145714687644

OPIS

Knjiga za djecu i mlade ispričana iz perspektive plišanih igračaka – stanovnika jedne djevojačke sobe. Vlasnica “plišanaca” – djevojka Doris, koju oni smatraju svojom mamom, započinje samostalni život i odlazi od kuće. Plišane životinjice ostaju same i napuštene, ali ne zadugo. Ubrzo budu poklonjene jednoj malenoj djevojčici i njenom starijem bratu. Naviknute na ljubav i poštovanje, nemilo ih iznenadi dječja grubost i nasilje kojima su izloženi. Odluče izboriti se za svoja prava i vratiti se ponovno “svojoj mami” – što im i uspije. Bajkovita i napeta priča s elementima horora problematizira temu nasilničkog vladanja kod djece, ali isto tako govori i o pravu na različitost, čineći to na nenametljiv i pametan način.

Iz književnog aspekta, roman pripada djeci i mladima omiljenom žanru horrora a govori o skupini plišanih životinja, koje igrom prilika mijenjaju vlasnika te se moraju snaći u, za njih, sasvim novoj i potencijalno opasnoj situaciji. Zvijeri plišane količina Dodaj u košaricu ISBN: 9537514099 Izdavač: Knjiga u centru Područje: Dječja književnost Uvez: Tvrdi uvez SKU: VBZ-1011115 Kategorija: Dječja književnost Jezik: Hrvatski Biblioteka: Knjiga u centru Godina izdanja: 2008 Format: 14.1*20.1 Broj stranica: 122 Spot snimljen za promociju romana "Zvijeri plišane" Zorana Krušvara, autora "Izvršitelja nauma Gospodnjeg" zvijeri pliŠane! Dok se životinje bore za opstanak i svoja prava, promatramo i učimo o humanim vrijednostima kao što su tolerancija, prihvaćanje i pravo na različitost. U skladu s tim, u knjizi postoje i likovi koji pripadaju seksualnim i rodnim manjinama - što među hrvatskim knjigama za djecu još nismo imali prilike čitati. Novi roman Zorana Krušvara,"Zvijeri plišane", namijenjen je prvenstveno djeci, iako će se zacijelo svidjeti i mnogim odraslima.

EXPORT . EndNote RefMan (RIS) MARC +Wish lista +Rezervacija .

POVEZANE KNJIGE