Glavni junak – tinejdžer!

Glavni junak – tinejdžer! - Bjelčić, Ratko | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Bjelčić, Ratko
DIMENZIJA
8,90 MB
NAZIV DATOTEKE
Glavni junak – tinejdžer!.pdf
ISBN
3364078567193

OPIS

Antologija hrvatske proze za mlade 1976. – 1990. Prvi dio Antologije obuhvaća djela deset “ozbiljnih” pisaca koji su bili pioniri u hrvatskoj književnosti odabirući za glavnog junaka svojih djela – tinejdžera. Po izboru priređivača ovdje su ubrajaju: Hrvoje Hitrec, Pajo Kanižaj, Predrag Raos, Nada Iveljić, Tito Bilopavlović, Goran Tribuson, Dubravko Jelačić Bužimski, Zlatko Krilić, Zvonimir Balog i Miro Gavran. Djela su predstavljena u antologiji ulomcima iz romana i zbirki priča, a uz njih se nalaze biografija i biliografija svakog autora te Razgovor s autorom u kojem su na ista pitanja pisci davali vrlo različite odgovore.

Imao je četvoro najboljih prijatelja - dvojica momaka zvali su se Crveni i Plavi, a dve devojke Crna i Bela. Jedino Tazakijevo prezime nije u sebi sadržavalo boju i on se zbog toga uvek osećao izdvojenim, kao neko „bez ijedne karakteristične osobine ili individualne osobenosti". Burton je, ukratko, u 'Peregrinei' na svojem teritoriju.

SKU: ADK-453 Kategorija: Antikvarni dječji kutak. Opis Opis.

POVEZANE KNJIGE