Nadnica, cijena, profit

Nadnica, cijena, profit - Marx, Karl | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Marx, Karl
DIMENZIJA
7,64 MB
NAZIV DATOTEKE
Nadnica, cijena, profit.pdf
ISBN
2507769982438

OPIS

Ova knjiga je lako razumljiv sažetak glavnog Marxovog djela te se danas smatra „džepnim Kapitalom“, prikladnim za sve one koji nemaju vremena ili volje udubljivati se u Marxovu ekonomsku teoriju. Preveo Žarko Vodinelić. Knjiga sadrži predavanje koje je Marx održao u Londonu 1865., a daje jednostavan i lako razumljiv sažetak njegovog glavnog djela te se danas smatra „džepnim Kapitalom“, prikladnim za sve one koji nemaju vremena ili volje udubljivati se u opsežno kapitalno djelo Marxove ekonomske teorije. A sadašnji povampireni kapitalizam iznova dokazuje koliko je Marxova raščlamba odnosa kapitala i rada i dalje aktualna kao i prije stoljeće i pol. Gotovo su nas uspjeli uvjeriti: povijest je završena, kapitalizam – na opće zadovoljstvo – predstavlja konačan oblik društvene organizacije, “ideološka pobjeda desnice”, a samo nekoliko nepopravljivih sanjara još uvijek trese zvečku neke druge budućnosti. No došao je financijski potres 2008. Daily Telegraph piše: “13. listopada 2008. ostat će u povijesti kao dan kad je britanski kapitalistički sustav priznao svoj neuspjeh.” Povijest se ponovno otvara… Ako uronimo u Marxa, naići ćemo na mnoga otkrića. Rečenice napisane prije stoljeće i pol kao da govore o nama danas. Primjerice: “Iz činjenice da je financijska aristokracija diktirala zakone, vodila upravljanje državom, raspolagala svim uspostavljenim vlastima, dominirala javnim mnijenjem podacima i preko tiska, vidimo kako se u svim sferama, od dvora pa sve do zadnje krčme, ponavlja ista prostitucija, ista bezočna laž, ista žeđ za bogaćenjem, ne preko proizvodnje, nego vještim oduzimanjem bogatstva drugih…” Marx je ovdje opisao stanje u Francuskoj uoči revolucije 1848. Imamo se nad čime zamisliti.

Karl Marks(autor) 294 din. U korpu ... Karl Marks NADNICA, CIJENA I PROFIT Mek povez, 19 cm, 67 strana, u vrlo dobrom stanju. Nadnica, cijena, profit Karl Marx Kategorija: Politička ekonomija Ova knjiga je lako razumljiv sažetak glavnog Marxovog djela te se danas smatra „džepnim Kapitalom", prikladnim za sve one koji nemaju vremena ili volje udubljivati se u Marxovu ekonomsku teoriju. Nadnica , cijena i profit - Karl Marx Kultura Zagreb 1950.

(4h) 2) Nakon toga bi se prešlo na izlaganje i suvremenu analizu konkretnih pitanja koja je marksizam uveo razvijajući svoju teoriju povijesti. To su npr: što su proizvodne snage, kako je sastavljena ekonomska struktura društva, što su proizvodni odnosi, što je baza a što nadnica cijena profit, nadnica za strah 1953, nadnica wikipedia, nadnica definicija, nadnica wikipedija, nadnica efikasnosti, nadnica za strah film, nadnica je, nadnica za strah, nadnica za strah imdb NADNICA PROFIT RENTA Prirodna nadnica je Cijena za upotrebu minimalna nadnica zemlje Glavna odlika profita Variranje nadnica obrnuto srazmjerno: ugodnosti zaposlenja stalnosti zaposlenja vjerovatnoći uspjeha Direktno srazmjerno: troškovima učenja povjerenju u zaposlenog SKLONOST ŠTEDNJI 0 Komunistički manifest i Nadnica, cijena i profit.

POVEZANE KNJIGE