Aromatična ljekarna

Aromatična ljekarna - Bonazza, Ines | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Bonazza, Ines
DIMENZIJA
11,21 MB
NAZIV DATOTEKE
Aromatična ljekarna.pdf
ISBN
3915649930208

OPIS

Pisane začetke medicine nalazimo na papirusima u Egiptu, stari su oko 6000 godina, a sadrže recepte za 700 terapija, od kojih je većina sačuvana i u današnjoj liječničkoj praksi. U zapisima iz 1600. godine prije nove ere navodi se popis biljnih lijekova, poput encijana i majčine dušice, te se biljke u liječenju koriste i danas.Prije 3000 godina u Kini su izvrsno poznavali ljudsko tijelo, već tada su se u liječenju koristile biljke, tehnike i masaže koje se upotrebljavaju i dan-danas. Iz trećeg tisućljeća prije nove ere potječe i spis u kojemu se detaljno opisuje krvotok. Spomenimo da iz tradicionalne kineske medicine pored anatomije te poznavanja bilja i ljekovitih pripravaka, potječe i umijeće akupunkture. Ayurvedska medicina, znanje o životu koje dolazi iz Indije, stara je više od 5000 godina. Najstariji je medicinski sustav na svijetu za prirodno blagostanje, sa filozofijom istine o postojanju čovjeka kao djelića univerzalne cjeline. Hipokrat je iza sebe ostavio mnoga djela, doktrina i nauk o zdravom životu, a među njima i misao neka vam hrana bude lijek, a lijek hrana. – više od 50 ilustriranih opisa pojedinih biljnih vrsta s njihovim fitoaromaterapijskim djelovanjem – više od 60 naputaka za izradu i korištenje isključivo prirodnih biljnih pripravaka – više od 130 kvalitetnih slikovnih priloga u boji

Još od davnina Kinezi su prepoznali moć i ljekovitost iđirota te su ga koristili u svakodnevnome liječenju određenih bolesti, gdje se pokazao iznimno uspješnim i dobio naziv „produžitelj života". U nastavku života pročitajte više o dokazanim […] 158 stranica Meki uvez.

EXPORT . EndNote RefMan (RIS) MARC +Wish lista +Rezervacija . Iđirot (Acorus calamus L.) je samonikla biljka žućkastih cvjetova skupljenih u grozd na dnu stabljike.

POVEZANE KNJIGE