Disciplina bez straha

Disciplina bez straha - Bergmann, W. | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Bergmann, W.
DIMENZIJA
6,9 MB
NAZIV DATOTEKE
Disciplina bez straha.pdf
ISBN
9904216161619

OPIS

Disciplina bez straha – Kako steći poštovanje naše djece, a ne izgubiti njihovo povjerenje Sve rane veze s vanjskim svijetom, svi uzbudljivi i zavodljivi objekti koje tek treba razumjeti, osnova su poslušnosti. Ništa od tih radosno-samopotvrđujućih aktivnosti i osjećaja dijete nije steklo a da se pogledom na mamu ili tatu nije uvjerilo – da je ovaj svijet sasvim u redu, da se u to može pouzdati, da mu se ništa ne može dogoditi. Pa mama ili tata su tu! Dakle, komu djeca vjeruju spremnije nego ocu i majci i koga doživljavaju “snažnijim”, svjesno i nesvjesno? Uostalom, ona to čine i tada kada njihovo ponašanje ne upućuje ni na jedan od tih pozitivnih osjećaja- dakle, još s dvanaest ili trinaest godina. Ona se mogu duriti ili biti glasna, no u svakom se terapijskom iskustvu ipak prikriveno, ispostavi sljedeće: tatu se doživljava sasvim velikim i nadmoćnim. Ponekad se ta nadmoćnost mora zanijekati, mora joj se suportstaviti; mnogi konflikti nastaju upravo stoga što je u dječjoj podsvijesti tata usidren kao neizmjerno moćan. Kada je ta “moćna usidrenost” povezana s pozitivnom slikom oca, s ocem-zaštitnikom, tada je i za jednog dvanaestogodišnjaka ili trinaestogodišnjaka svijet još u redu – kao što je to na sasvim elementaran način bio za dvogodišnjaka ili trogodišnjaka. Iz sadržaja Čemu poslušnost; Smiri se…!; Osnove; Ali oprez; Lijepo djetinjstvo, bez straha; Pubertet bi se morao zabraniti; Moderne obitelji i što nedostaje za poslušnost.

Samsung Galaxy J4+ bez ogrebotina kao nov!! 11.000 din . Elegantne bez patike 4900 din 3.430 din ... Preporučni popis knjiga za roditelje (izdanja 2008.

Irena. Divna knjiga koju bi svaki roditelj trebalo da procita!!! 0 0.

POVEZANE KNJIGE