Leggere non stanca

Leggere non stanca - Bjelobaba, Saša | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Bjelobaba, Saša
DIMENZIJA
6,89 MB
NAZIV DATOTEKE
Leggere non stanca.pdf
ISBN
9380040158523

OPIS

Leggere non stanca glotodidaktička je čitanka koja se sastoji od devet cjelina, a svaka se od njih temelji na cjelovitomu književnom tekstu suvremene talijanske književnosti. Riječ je o prvomu i jedinom priručniku te vrste za talijanski jezik u Hrvatskoj. Cilj čitanke je razvijanje vještine čitanja autentičnog teksta, uz ciljano usvajanje leksika, kao i vođenoga pisanog i usmenog izražavanja, što su ključna načela suvremene glotodidaktike i Zajedničkoga europskog referentnog okvira za jezike. Čitanka je podijeljena na devet poglavlja, a svako poglavlje obilježava jednaka, čvrsta struktura: – bilješka o autoru – aktivnosti prije čitanja, kojima se uvodi tema književnog djela i povećava motivacija za čitanje, ali omogućuju i kontekstualizirano usvajanje dijela leksika potrebnoga za razumijevanje teksta – tekst pripovijesti, podijeljen na fragmente i popraćen jednostavnim i jasnim objašnjenjima na talijanskom jeziku te pitanjima za provjeru razumijevanja pročitanog teksta – aktivnosti nakon čitanja, kojima se uvježbavaju i upotrebljavaju leksičke strukture iz samoga teksta – prezentiranje jednoga ili više gramatičkih sadržaja iz samoga teksta, uz pripadne zadatke – aktivnosti jednostavne književne analize te vođenoga usmenoga i pisanoga izražavanja. Priručnik sadržava rješenja zadataka i vrlo iscrpan talijansko-hrvatski rječnik te je opremljen brojnim ilustracijama koje su uvijek u funkciji lakšeg razumijevanja sadržaja teksta ili pak usvajanja novog leksika, pa je stoga čitanka namijenjena i samostalnom radu. Pojedini tekstovi i aktivnosti iz čitanke prikladni su za primjenu na razinima od A2 do C1, što ovaj priručnik čini vjernim pratiocem uz skalu Zajedničkoga europskog okvira za učenje stranih jezika.

76 "Misure urgenti per la semplificazione e l'innovazione digitale" il legislatore ha avviato una riforma sostanziale della Legge Stanca (Legge n.4/2004), la normativa nazionale inserendo anche grandi realtà aziendali del settore privato tra i destinatari della normativa, per i quali sono previste sanzioni fino al 5% del fatturato. continua a leggere stancare v.

LEGGERE NON STANCA . Leggere non stanca glotodidaktička je čitanka koja se sastoji od devet cjelina, a svaka se od njih temelji na cjelovitomu književnom tekstu suvremene talijanske književnosti.

POVEZANE KNJIGE