Kreativna inteligencija

Kreativna inteligencija - Rowe, alan J. | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Rowe, alan J.
DIMENZIJA
6,89 MB
NAZIV DATOTEKE
Kreativna inteligencija.pdf
ISBN
2112218182272

OPIS

Kreativna inteligencija – otkrijte inovativni potencijal u sebi i u drugimaNa putu kroz život svi se krećemo različitim putevima. Koji je najbolji? Kako biramo put kojim ćemo ići? To su pitanja s kojima se suočava svako od nas. Na primer, da li ste se ikada pitali šta imate zajedničko sa Edisonom, Šekspirom ili Čerčilom? Njihovu kreativnost uzimamo zdravo za gotovo, ali da li ste i vi kreativni? Osnovna postavka ove knjige je da svako ima kreativni potencijal i da svako može da otkrije svoj kreativni potencijal. Obično nismo svesni svog potencijala, niti nas okruženje podstiče da budemo drugačiji. Postoji li neposredan način koji će vam pomoći da utvrdite da li ste kreativni? Jedan način je da podrobnije osmotrite život poznatih ljudi, recimo, Galileja, koji su jasno iskazali svoju kreativnost. Kakvi su oni bili? Šta im je bilo zajedničko? Koju su cenu morali da plate zbog svoje kreativnosti?… NAPOMENA: Srpski jezik, latinica.

On navodi četiri vrste kreativnosti - intuiciju, inovaciju, imaginaciju i inspirativno liderstvo - i otkriva nam šta je to što povezuje kreativne ljude. Autor nas upoznaje sa suštinom kreativnosti i odgovara na pitanje šta ... Umjetna inteligencija je naziv za tehnologije, ali i za znanstvene discipline koje se bave izradom inteligentnih strojeva, odnosno računalnih programa koji mogu replicirati neke oblike ili karakteristike ljudske inteligencije.

Ne postoji direktna veza između kreativnosti i inteligencije, naime sama inteligencija ne garantira kreativnost. S druge strane, istraživanja su pokazala da u prosjeku, kreativni ljudi imaju viši kvocijent inteligencije.

POVEZANE KNJIGE