Mostovi

Mostovi - Mandić, Davor | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Mandić, Davor
DIMENZIJA
10,29 MB
NAZIV DATOTEKE
Mostovi.pdf
ISBN
3858573405375

OPIS

Pjesnički debi Davora Mandića doima se kao postorgijastično osvrtanje na pjesničke tendencije u našem stihu koje smo prepoznavali, i još uvijek prepoznajemo, kao model iskustva jezika.Na zasadama starih poetskih strategija, mladi nam autor nudi i vrlo uspjele vlastite aplikacije. Mnogomotivski smislovi sudaraju se u fragmentariziranom stihu manje na ravni zvukovnih a više u semantičko-asocijativnim bujnostima teksta. Prostor se pjesme konkretizira te na predmetnotematskom planu utišava bučni motor slika u neprestanom rađanju i preobražavanju, približavajući se konkretnim predmetima i prostornim koordinatama. Mandićeve pjesme prolaze put konkretnog, ali ne odolijevaju ni izazovu stranputica, zavirivanju u imaginarne procjepe koji daju oduška zadanome, opredmećenome, te nude drukčiju perspektivu – pogled s okularom ili konkavnim lećama koji love neki zapostavljeni, tihi detalj makar u njegovu izobličenom vidu. U Mostovima se važu i propituju kako mogućnosti jezika uopće, tako i intermedijalni susreti filma i jezika, glazbe i jezika, slike i jezika. Već na početku, riječ je o zrelom i artikuliranome pjevanju. Većem od pukog obećanja. (Ervin Jahić) Davor Mandić rođen je 1976. godine u Puli. Diplomirao na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Dosad objavljivao u časopisima Re, Forum i Poezija. Živi i radi u Zagrebu.

povezao dvije obale novim mostom 'Čiovo' pokraj Trogira. Božo Petrov, Miro Bulj, Marija Selak Raspudić i drugi Mostovi zastupnici od koronavirusa su se štitili brendiranim maskicama s inicijalima ministra gospodarstva i održivog razvoja.. Vezani članci Švedska promijenila ploču: Donedavno to nisu podržavali, a sada kažu - nosite maske u javnom prijevozu, trgovinama i na radnim mjestima Troskot: "Gdje je nestao 31 milijun kuna? - Viseći mostovi koji vise na užetima upotrebljavaju se tisućama godina.

Godine. Promjena imena odrazila se I na promjenu naše početne ambicije.

POVEZANE KNJIGE